51 MAHALLE MUHTARI TALEPLERİNİ İLETTİ

Muhtarların taleplerinin dinlendiği ve Ankara Valisi Ercan Topaca başkanlığında gerçekleşen Keçiören İlçesi Muhtarlar Toplantısına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.

Ihlamur Kasrında gerçekleşen toplantı ile 51 mahalle muhtarı sağlık, eğitim kurumu ihtiyaçları ve güvenlik, ulaşım, altyapı, üstyapı ile ilgili taleplerini dile getirme imkanı yakaladı.  İlçe Kaymakamı Uğur Bulut, bürokratlar ve Büyükşehir yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda Vali Topaca, muhtarların taleplerini dinleyerek çözüm için adımların atılması ve planlamalar hususunda istişarelerde bulundu.

Keçiören'in birçok mahallesini de zaman zaman gezdiğini belirten Vali Topaca, "Ankara genelinde 10 ayda 3.500 uyuşturucu satıcısını yakaladık ve 1.200'ü tutuklandı. Uyuşturucu  konusuna özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Ailelere de görev düşüyor, her mahalleye her sokağa karakol yapma imkanımız yok, muhtar olarak sizler, vatandaşlarımız ve ailelerin duyarlılığı ile bu mesele çözülecek." ifadelerini kullandı.

KEÇİÖREN'E 170 MAHALLE BEKÇİSİ GELİYOR

Ankara'da 1000 mahalle bekçisinin görevlendirileceğini bunun 170'inin de Keçiören'de görev yapacağını belirten Topaca, "Bekçilere mahalleleri zimmetleyeceğiz. Uyuşturucu konusu Cumhurbaşkanımızın, Devletimizin, Başbakanımızın, Hükümetimizin çok titizlikle takip ettiği bir konu...  Okulların denetlenmesine özel önem veriyoruz. Çocuklarımız bizim için kıymetli, onları kimsenin zehirlemesine izin veremeyiz." dedi.

Ankara'ya yapılacak 350 okulun 65'inin Keçiören'e yapılacağını ve 2019 eğitim -öğretim yılı başına kadar da Ankara'da tekli eğitime geçeceklerini vurgulayan Topaca, 16 Kasım Perşembe Günü Ovacık'ta Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla 4 lisenin de temel atma törenini gerçekleştirecekleri müjdesini verdi.

Topaca,  Keçiören'de yapımı devam eden 85 projenin yatırımlarının toplam bedelinin 2 milyar 792 milyon TL olduğu bilgisini de paylaştı.

BÜYÜKŞEHİR ALTYAPI YATIRIMLARINDA ASLAN PAYI KEÇİÖREN'İN

2009'dan beri her 6 ayda bir beklenti anketleriyle talepleri aldıklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak son dönemlerde Büyükşehir Belediyesinin altyapı yatırımlarında aslan payını Keçiören'in aldığını söyledi. Metronun devreye girmesinin ulaşımı rahatlattığına da dikkat çeken Ak, "Metronun açılmasıyla EGO, bazı hatları ya iptal etti ya da ringe dönüştürdü. Biz sorun yaşanan hatlarla ilgili taleplerimizi de EGO'ya ilettik, dünyanın her yerinde kesintisiz değil aktarmalı ulaşımla trafik sorunu çözülüyor. Ayrıca altyapı ile ilgili sorunlar tespit edilip giderildikten sonra üstyapı ile ilgili çalışmaları yürütüyor, bununla ilgili gerek Enerji SA gerek Telekom gerek ASKİ ile koordineli çalışıyoruz." dedi.

Ak, sahipsiz sokak hayvanları için geçici bir barınakla ilgili çalışmalar yaptıklarını, kanun gereği kalıcı değil ancak geçici barınakla bu sorunu çözebildiklerini ifade etti.

Şehir içindeki tır ve kamyonların park sorunu ile ilgili Emniyetle istişare içinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ak, "Tır ve kamyonlara bizler de ceza kesiyoruz. Ayrıca  Keçiören'in huzuru ve güvenliği için Emniyetimizle birlikte zaman zaman huzur operasyonları gerçekleştiriyoruz. Whatsapp iletişim hattımız hem muhtarlar hem de vatandaşlarımızın talepleri için devrede... Her türlü sorununuz için bizlere ulaşabilirsiniz." dedi. Ak, Muhtarların Mobil Muhtar Uygulaması sayesinde kendilerine dağıttıkları tablet bilgisayarları kullanarak mahalleleriyle ilgili istek ve önerilerini belediyeye gelmeden iletebildiklerini de tekrar hatırlattı.

Ankara'nın göç aldığı ve 5,5 milyon nüfusuyla sürekli büyüdüğünü vurgulayan Vali Topaca çok verimli bir toplantı olduğunu belirterek değerlendirmeler sonrası sorunlara çözüm üretileceğini söyledi.

14.11.2017