ANAVATANA VEFA ZİYARETİ

15 Temmuz'un izlerini yerinde görmek için Ankara'ya gelen KKTC Sağlıklı ve Onurlu Yaşam Derneği Üyeleri Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının izlerini görmek için gelen KKTC Sağlıklı ve Onurlu Yaşam Derneği üyesi 25 kişilik heyet, TBMM, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek o gece yaşananlara dair bilgi sahibi olduklarını 15 Temmuz'da en fazla şehit veren Keçiören'in vatan mücadelesine de hayran kaldıklarını ifade ettiler. Dernek Başkanı Cemal Kılıç, "Aramızda Türkiye'de eğitim görmüş, buraları çok eskiden bilenler var. Anavatanın burslarıyla okuyanlar var. 1974 öncesi çok zorluklar çektik, yanımızda anavatanımız oldu, bizi aç ve çıplak bırakmadılar." dedi.

KKTC TÜRKİYE'NİN AYRILMAZ PARÇASI

KKTC'nin Türkiye'nin ayrılmaz parçası olduğuna vurgu yapan Başkan Ak,  "Burası sizin de vatanınız. Dünyanın neresinde bir Türk varsa burayı anavatanı olarak görebilir. KKTC bizim ayrılmaz parçamız... Onların haklarının korunması lazım, iki kesim arasında ortak bir anlaşma sağlanırsa biz de memnun oluruz." ifadelerini kullandı.

KKTC Su Temin Projesinin yavru vatan için önemine değinen Başkan Ak, "Biz de yavru vatanla ilişkilerimizi yerel düzeyde güçlendiriyoruz. Kardeş belediyemiz Güzelyurt ile iş birliği halindeyiz. Orada Osmanlı Hanı Kültür Evinin hizmete girmesinde desteklerimiz oldu. Ayrıca Keçiören'de Etnografya Müzemiz içerisinde geleneksel ev formunu yansıttığımız Kıbrıs Evimiz var. Bizler Portakal Festivalinize katılıyoruz, KKTC de bizim her sene düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan Etkinliklerine katılıyor, folklor ve kültürlerinden esintileri Keçiören'e taşıyor. Hatta en fazla ilgi gören gecemiz de KKTC gecesi oluyor." dedi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Kıbrıs halkının sevgi ve selamlarını getirdiklerini ifade eden heyet üyeleri,  Başkan Ak'a plaket takdim ettiler.

Ankara'da Hacıbayram Cami, Anıtkabir, Ankara Kalesi'ni gezen dernek üyeleri Keçiören'in ödüllü vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde de mini bir gezinti yaptılar. Ayrıca Kartaltepe Kent Ormanı, Botanikpark, Deniz Dünyası, Etnografya Müzesi, 15 Temmuz Şehitler Anıtını da görme imkanı yakaladılar.

09.11.2017