ARAKAN’A SESSİZ KALMAYAN BAŞKAN AK’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Arakanlı Müslümanların dramına sessiz kalmayıp ilk andan itibaren yardıma koşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a, teşekkür plaketi takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arakan’da yaşanan insanlık dışı drama karşı dünyayı harekete geçirmiş, Keçiören Belediyesi de TİKA ve Kızılay’ın ardından bölgeye ulaşan tek ve ilk belediye olmuştu. Milat Gazetesi Köşe Yazarı Hüsamettin Aslan ve Bangladeşli Muhammet Hovladır, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret ederek, Arakan’a yardım elini uzattığı için teşekkür plaketi takdim ettiler. Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Muhammet Hovladır, “Arakan’ın Sesine Kulak Ver, Kardeşlerine Destek Ol Kampanyası başlatarak oradakilere yardım elini uzatan Başkanımızdan Allah razı olsun. Onlar hem zorlu iklim koşullarına hem de insanlık dışı muameleye karşı hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Dünya gereken duyarlılığı maalesef göstermiyor. Türkiye mazlumların yanında olan büyük bir millet, büyük bir devlet…” dedi.

Barınma, gıda ve sağlık alanında yardımların bölgeye ulaştırıldığına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise “Cerablus’ta, Halep’te, Bosna’da yaşanan dramlara da sessiz kalmayarak, Türkiye’nin mazlumların hamisi olduğunu göstermiştik. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tüm dünyada zulüm sona erene kadar mücadelemiz sürecek. Bizler ümmetin son kalesi, mazlumların sesiyiz. İnşallah Arakan’da yaşanan dram da bir an önce son bulur, yardımlarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

05.10.2017