07 Eylül 2021

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçedeki semt pazarlardan alışveriş yapmayı tercih eden vatandaşların huzur ve kalite bakımından memnuniyet oranlarının 2 yıl öncesine göre yüzde yüz düzeyinde arttığını söyledi. Altınok, “Vatandaşımızın taze, kaliteli ve uygun fiyata sebze ve meyve alabilmesi için semt pazarlarımızı eski düzenine kavuşturduk. Avrupa standartlarında nezih ve kaliteli hizmet sunan pazarlarımıza duyulan memnuniyeti yüzde yüz sevisine çıkardık. Bu başarımız Keçiören’de çürük ve hileli ürün satışına asla izin vermememizden ileri geliyor.” dedi.

Keçiören Belediyesi ilçede uyguladığı örnek semt pazarı uygulamalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Turgut Altınok’un öncülüğünde 2 buçuk yıldır devam eden yeni semt pazarı yapım çalışmaları ve mevcut pazarlardaki sıkı denetimler ise vatandaştan büyük beğeni topluyor.

GÜNLÜK FİYAT KURALI İHLAL EDİLMİYOR

Hemen hemen her gün semt pazarlarında denetimlerde bulunan ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altınok, “Bir hizmetkâr olarak vatandaşımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz, üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Bu anlamda özellikle semt pazarlarımızdaki memnuniyet oranını üst seviyelere çıkardık. Pazarlarda satışı yapılan ürünlerin fiyatlarını kontrol atında tutmak için fiyat listesini de günlük olarak sosyal medya hesaplarımızdan duyuruyoruz. Denetimlerimiz sırasında yayımladığımız fiyat listesi ile pazar tezgâhında bulunan fiyatları karşılaştırıyoruz. ‘Günlük fiyat kurallarına’ uymayan pazar esnafını önce uyarıyor, eğer fiyat ihlali yapaya devam ediyorsa da cezai işlem uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı.