BANGLADEŞ İLK KEZ KEÇİÖREN’DE

Ramazan’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu yansıtan 9. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine Güney Asya’dan ilk kez konuk olan Bangladeş, Keçiörenli’lerle buluştu.

Kalaba Kent Meydanında Bangladeş ve Samsun Kültür Evinin açılmasıyla başlayan geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra Bangladeş Büyükelçisi M. Allama Siddiki, AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Enes Şişman, Belma Erdoğan, Gökçer Doğan, Ankara – Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Nejdet Gökçe, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Sınırları aşan kardeşlikte Bangladeş, hemşehri buluşmalarında Samsun gecesi olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bangladeş Kültür Evi ve Samsun Kültür Evi ile oraları daha yakından tanıyacak, bilgi edineceksiniz. Rahmet, mağfiret ve bereketi bol Ramazan’ı birlik ve beraberlik içinde geçirmeye devam ediyoruz.” dedi. Ak, son 10 güne girildiğini de hatırlatarak yaklaşan Kadir Gecesi’nin ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını temenni etti.

9. Uluslararası Ramazan Etkinliklerini, farklı kültürleri bir araya getiren sıra dışı bir olay olarak tanımlayan Bangladeş Büyükelçisi M. Allama Siddiki, “Türkiye ve Bangladeş birbirini sevip sayan iki ülke… Bugün de sizlere kendi kültürümüzü tanıtacağız, Bangladeşli’ler de sizin gibi neşeli insanlar… Önce standımızı sonra da ülkemizi ziyaret etmenizi bekliyoruz.” diye konuştu.

Siddiki, ticari ilişkilerin artması için Türk iş adamlarını Bangladeş’e davet etti.

Bangladeşli sanatçılar Chinmoy Mozumder, Zubair Hossain, Ariful İslam, Sonia İslam Bangladeş Halk Türkülerini seslendirirken Ankara – Samsun Dernekler Federasyonu da alandakilere yöresel lezzetleri “keşkek” dağıttı.

Protokolün hediyeleşmesi sonrası program toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

06.06.2018