27 Eylül 2023

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçedeki Ovacık Mahallesine inşa edilen Okçuluk Kapalı Spor Tesisine Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Cüneyt Arkın’ın ismini vereceklerini duyurdu. Altınok, “Usta Sanatçımız Merhum Cüneyt Arkın ismini Okçuluk Spor Tesisimize verme kararı aldık. Önümüzdeki günlerde bu kararımızın önergesini belediye meclisimize sunacağız. Kararımızı meclisimizden geçirerek resmileştireceğiz.” dedi.

Altınok açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şehrimize kazandırdığımız önemli bir spor tesisine, Türk sinemasının ölümsüz sanatçılarından merhum Cüneyt Arkın’ın ismini veriyoruz. Kendisi oynadığı filmlerle Türk Milletinin gönlünde taht kurmuş bir isimdir. Kendisi aynı zamanda oynadığı filmlerde ok fırlatma sahneleriyle okçuluk sporuna merak duyan birçok sporcuya da esin kaynağı olmuştur. Spor tesisimiz, ata sporumuz olan okçuluğa hizmet verecek önemli bir eser olacak. Ata sporumuzu öğretip nice okçular yetiştireceğimiz tesisimizde Cüneyt Arkın ismini de ebediyen yaşatacağız.” dedi.

Temelleri Temmuz ayında Başkan Altınok’un katılımıyla gerçekleştirilen törenle atılan tesisin yapımında ise sona yaklaşıldı.