Aranacak Kelime :
Nerede :

BAŞBAKAN YILDIRIM KEÇİÖREN’DE

14.04.2017

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan referandumu nedeniyle Keçiören’de düzenlenen mitinge katılarak, “Yeni anayasa ile birlikte bundan sonra darbeciler, teröristler, düşmanlar bu milletin yoluna çıkamayacaktır” mesajını verdi.

Dutluk Meydanı’nda düzenlenen mitinge Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra, AK Parti Milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da katıldı. Miting alanını dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Yıldırım, Türkiye’de büyük değişime iki gün kaldığını belirterek, “Sandığa gidiyoruz, kararımızı veriyoruz. Kararımız evet mi Keçiören?” diye sordu. Vatandaşlardan gelen “evet” yanıtı üzerine “Keçiören her zaman bizim yüzümüzü ak etti. Keçiören’in Belediye Başkanı da Ak, Mustafa Ak” diyen Yıldırım, Keçiören Metrosu hattının Kızılay’a kadar uzatılacağı müjdesini vererek, “Havalimanına, Esenboğa’ya kadar uzatacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Keçiören’de Yavuz Sultan Selim Bulvarını da açıp trafiği rahatlattık. Biz laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyanlarız” dedi.

VESAYET ANAYASASINI SANDIĞA GÖMÜN

Yeni anayasanın daha fazla iş, aş ve yatırım getireceğini kaydeden Binali Yıldırım, “Bu anayasa Türkiye’nin daha fazla büyümesini, güçlenmesini getiriyor. Terörü bitiriyor, FETÖ’yü bitiriyor, PKK’yı bitiriyor. Bu terör örgütleri boşuna mı hayır kampanyası yapıyorlar? Avrupa’nın bazı ülkeleri boşuna mı terör örgütleriyle birlikte kol kola girerek hayır kampanyası yapıyorlar? Amaçları Türkiye güçlenmesin, büyümesin. Ama bu millet 15 Temmuz’da hain FETÖ’cülere haddini bildirdiği gibi 16 Nisan’da bunlara da haddini bildirecektir” diye konuştu. Tek bayrak, tek millet, tek devlet isteyenlerin kararının evet olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Yeni anayasa ile birlikte bundan sonra darbeciler, teröristler, düşmanlar bu milletin yoluna çıkamayacaktır. Pazar günü son vesayet anayasasını sandığa gömüp, yolumuza devam edeceğiz var mısınız?” diye sorunca kalabalık da hep bir ağızdan “varız” yanıtını verdi.

EVET DEMEK FETÖ’YE EN BÜYÜK DARBEDİR

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, referandumda neden “evet” oyunun tercih edilmesi gerektiğini “16 Nisan’da cesur bir millet güçlü bir devlet için evet diyoruz. Tek devlet, tek millet, tek vatan tek bayrak için evet diyoruz” sözleriyle, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise, “Biz AK Parti olarak birçok defa sandığa gittik. Ama bu sefer bütün dünya bizim sandığımızla ilgileniyor. 3 Kasım seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan uyuyan bir dev olan Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Bundan rahatsız oldukları için hayır çıksın istiyorlar” şeklinde açıkladı. Melih Gökçek de, FETÖ’ye en büyük darbeyi sandıkta verilecek “evet” oylarının vuracağını söyleyerek, “Sandıklara iyi sahip çıkalım. Saat 5’ten sonra sandıkların başında olalım. Keçiören’den yüzde 70 evet çıkacak inşallah” dedi.

TÜRKİYE DAHA DA GÜÇLENECEK

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Cumhuriyet tarihindeki en büyük projenin halkın önüne getirildiğine dikkat çekerek, “15 yıldır AK Parti iktidarda, bu süre içerisinde vatandaşımıza ne söz vermişsek, fazlasıyla gerçekleştirdik. Sizlerin arasından gelen liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a destek veriyoruz.  Her zaman için milletini, vatanını, bayrağını kendisinin önüne koyan ve çok çalışan bir dünya lideri. Güçlü Türkiye için siyasi istikrara ihtiyaç var” diye konuştu. Yeni sistemde erken seçimlerin, koalisyon hükümetlerinin ve krizlerin olmayacağını dile getiren Başkan Ak, “Yürütmenin başı bire inecek, daha güçlü bir Türkiye olacak. Parlamenter sistemdeki çift başlılık yüzünden ülkemiz büyük krizler yaşadı, zarar gördü. Artık Türkiye zarar görmesin. Seçelim bir kişiyi, ülkeyi 5 yıl istikrarlı bir şeklide yönetsin. Memnun olursak bir 5 yıl daha yönetsin, yoksa gitsin. Keçiören her zaman tek bayrak, tek millet demiştir. Tek bayrak, tek millet, tek devlet, güçlü bir Türkiye için evet” görüşünü ifade etti.

Fotograf Galerisi