20 Haz 2023

Keçiören Belediyesi ve Keçiören Göçmen Hizmetleri iş birliğinde Dünya Mülteci Günü etkinliği düzenlendi.

İlçedeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok mültecilere hitaben yaptığı konuşmada, “Türkiye dışında kimse mültecilere böyle kucak açmadı. Bu da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir. Emperyalist güçler Müslümanı Müslümana kırdırdılar, kardeşi kardeşe düşman ettiler. Türkiye ise mültecilere her zaman şefkatle yaklaştı.” dedi.

Başkan Altınok hiçbir mültecinin keyfi olarak ülkesini bırakmadığını, şartlar uygun hale getirildiğinde herkesin topraklarına döneceğini belirterek Birleşmiş Milletlere şu çağrıda bulundu:

“Birleşmiş Milletler ve Göç İdaresi Başkanlığı, her yıl mülteci ve sığınmacılarla ilgili problemleri ele alarak mültecilerin güvenli şekilde ülkelerine tekrar nasıl gönderilebileceği ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Mültecilerin ülkelerindeki hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik çözüm yolları üretilmelidir. Doğru olan, mültecilerin ülkelerindeki yaşam standartlarının uygun hâle getirilmesi ve göçmenlerin ülkelerine, kendi topraklarına gönderilmesidir. Birleşmiş Milletler, mültecilerin geldiği ülkelerdeki olaylara kayıtsız kalmayarak buradaki sükûneti sağlamalıdır. Böylece mülteciler de uygun şartlarda ülkelerine dönmelidir.”

Suriye, Irak ve İran başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden katılımcıların yer aldığı etkinlikte Keçiören Belediyesi Konservatuvarı Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Etkinlikte mülteciler şiir dinletisi gerçekleştirirken, çocuklara yönelik balon gösterisi yapıldı.