22 Eylül 2023

Kırşehirliler Derneğinin düzenlediği Geleneksel Kırşehirliler Buluşması programı Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kırşehirliler Derneğince Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezinde düzenlenen `Geleneksel Kırşehirliler Buluşması` kapsamında büyük usta Neşet Ertaş ölümünün 11. yıl dönümünde anılırken, Ahilik Haftası Kutlaması ve Kırşehir`in Enleri Ödül Töreni yapıldı.

Programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Neşet Emmiye rahmet olsun. Neşet Ertaş bizi anlattı, bizi yazdı, bizi çağırdı, bizi çığırdı. Bizi zaman zaman güldüren, zaman zaman bizi bizden alan, bizi diyar diyar gezdiren bunlar güzel insanlar. Neşet Ertaş Türkiye’ye geldiğinde Keçiören’de bir konsere davet ettik. Dedim ki ‘Neşet abi neden bizi bu kadar senden, bu sesten, tezeneden ayrı bıraktın.’ Dedi ki ‘Ben Türkiye’de bu kadar sevildiğimi bilmiyordum.’ Ne nota görmüş ne hoca görmüş. Hocası baba ama nota yazanlar Neşet Ertaş’ın sırrını çözmeye çalışıyorlar. Yani herkese bir hoca Neşet Ertaş.” dedi

Kırşehirliler Dernek Başkanı Orhan Aydın ise "Neşet Ertaş sadece Kırşehir’in değil tüm ülkenin ve Türk dünyasının tanıdığı, bildiği türkülerini severek, yürekten dinleyip keyif alıp, mutluluk duyduğu bir değer olarak gönüllerimizde yaşamaya devam ediyor ve edecektir. Onun eserleri sadece notalara değil aynı zamanda yüreklere dokunarak her biri ayrı ayrı hikâyelerden oluşmaktadır.” Diye konuştu.

Programa Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan,  Kırşehir eski Belediye Başkanı Metin Çobanoğlu, Ankara eski Milletvekili Yıldırım Kaya, Kırşehir eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir eski Milletvekili Sabri Yavuz, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu,  Kırıkkaleliler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya’nın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.