09 Haz 2023

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Yayla Mahallesi`ne inşa edilen ve deprem şehidi Ahmet Mergen`in ismi verilen park ve spor tesisinin açılışı yapıldı.

Ahmet Mergen Park ve Spor Tesisinin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ABB Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, MHP Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, Ahmet Mergen’in Babası Hüseyin Mergen ve Ablası Gizem Mergen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta katılımcılara hitaben konuşan Başkan Turgut Altınok, “Muhteşem bir eseri daha Keçiören’imize ve Yayla Mahallemize kazandırdık. Burada deprem şehidimiz Ahmet’in adını yaşatacağız. Hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiydi. Bütün hayali de avukat olmaktı. Tatile gidiyor, 6 Şubat’ta Asrın Felaketi depreme yakalanıyor. 6 Şubat depreminde rahmeti rahmana kavuşan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Tedavi görenlere Rabbimden sağlık, sıhhat, afiyet ve şifa diliyorum.” dedi.

6 Şubat depreminde Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde deprem bölgesine yardımlar gönderdiğini de hatırlatan Altınok, “Büyük bir felaketin acısını inanın bütün Türk milleti yüreğinde hissetti. Yüreklerimiz yandı. İnşallah bir daha böyle yüreklerimiz yanmaz. Rabbim bir daha böyle felaketi milletimize ve insanlığa göstermesin. Şehirlerimiz yeniden inşa edilecek fakat psikolojik ve sosyolojik büyük bir yıkım da var.  Kimisi ailesini kaybetmiş, çocuğunu kaybetmiş, yakınlarını kaybetmiş, babasını kaybetmiş, sülalesini kaybetmiş. Mesela çocuğu hayatını kaybetmiş anne ve baba kalmış yada anne ve baba yaşamını kaybetmiş çocuklar kalmış. Binaların, şehirlerin inşasını Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi yaparız ama giden canlarımızı bir daha geri getiremeyiz.” diye konuştu.

Ahmet Mergen Park ve Spor Tesisine ilişkin bilgiler de veren Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ahmet Mergen Park ve Spor Tesisimizde yürüyüş yolu, iki tane halı saha, tenis kortu, basketbol sahası yüzme havuzu, çocuk parkı ve yeşil alan bulunuyor. Burası 10 sene sonra yemyeşil olacak. İnsanlarımız ağaçların arasında yürüyüş yapacak. Burası metruk bir yerdi. Şimdi hemen kapınızın önünde yürüyüş yapabilecek bir alana sahip oldunuz. Sağlıklı toplumun temeli spor yapmaktır. Bunların hepsi ücretsiz. Türkiye`de böyle bir şey yok. Yani Türkiye`de ilk defa halı sahaları ücretsiz yapan belediye Keçiören Belediyesidir. Birilerinin para kazanmasını değil imkânı olmayan çocuklarımızın da halı sahalardan yararlanmasını istedik. Yoksa parası olmayan çocuğumuz ne yapacak… Keçiören, Ankara`da en çok genç ve çocuğumuzun olduğu ilçedir. İlçe ama bir milyon nüfusu var. Dolayısıyla bu projeler, bu eserler şehrin değerine artı değerler katıyor. Keçiören Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesinden daha çok spor tesisi yapıyoruz. Daha çok kütüphane yapıyoruz. Daha çok kreşler yapıyoruz. Daha çok kültür merkezleri yapıyoruz. ABB’deki bütçe bizde olsa Ankara nasıl olur düşünün…”

Açılışta baba Hüseyin Mergen oğlu Ahmet Mergen’in isminin devasa bir parkta yaşatılmasına vesile olan Başkan Turgut Altınok’a teşekkür etti.

Kurdele kesim merasiminin ardından park hizmete açıldı.

AHMET MERGEN KİMDİR?

Ahmet Mergen, 12 Kasım 2001 yılında Hatay’da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 3. sınıfta iken yarıyıl tatilinde ailesinin yanına Hatay’a gitti. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremde enkazdan ağır yaralı olarak çıkarıldı. Önce Adana Şehir Hastanesi yoğun bakım servisine daha sonra ambulans uçakla Ankara Etlik Şehir Hastanesine nakledildi. Ancak 25 Şubat 2023’te girdiği ameliyatta yaşamını yitirdi.​