06 Tem 2023

Keçiören Belediyesi Aile Terapi Merkezi bünyesinde görev yapan psikolog ve diyetisyenler tarafından Keçiörenli kadınlara yönelik “Duygusal Yemede Farkındalık” konulu eğitim söyleşisi düzenlendi.  İlçedeki Hanımlar Lokali’nde gerçekleştirilen söyleşide duygusal yeme alışkanlığının neden kaynaklandığına ilişkin bilgiler verildi.

Söyleşide aynı zamanda duygusal yeme davranışının stres, endişe, korku, can sıkıntısı, üzüntü, yalnızlık veya yetersizlik duygularından ileri geldiği ve olumsuz duyguları bastırma isteği ile yemek yeme davranışı arasında yakın ilişkinin bulunduğu aktarıldı.

Keçiören Belediyesi Hanımlar Lokali’nde kadınlara yönelik sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetlerin devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Ücretsiz hizmet veren Aile Terapi Merkezimiz her zaman kadınlarımızın yanında. Psikolojik desteğin yanında diyetisyen hizmetimizle de sağlıklı bir yaşam için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hanımlar Lokalimiz farklı etkinliklerle ve eğitim programlarıyla kadınlarımızı bir araya getirmeye, verimli çalışmalar gerçekleştirmeye devam edecek.” dedi.