23 Haz 2023

Keçiören Belediyesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi (TEKNOMER) tarafından ilçedeki bir AVM’de tanıtım günleri düzenleniyor. Bu kapsamda yetkililer TEKNOMER’de ne tür çalımalar yapıldığı ile ilgili çocuklara ve gençlere çeşitli bilgiler veriyor. Burada kurulan stantlarda teknoloji merkezinde verilen eğitimler, hayata geçirilen projeler ve gelecekte yapılması planlanan etkinlikler hakkında da bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor.

TEKNOMER’in bilimsel ve teknolojik atılımlar için önemli bir okul ve uygulama alanı olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Günümüzde çocuklarımız dünyaya geldikleri andan itibaren bilim ve teknoloji ile iç içe oluyorlar. Bu bakımdan devletimizin ve milletimizin geleceği olan çocuklarımıza ve gençlerimize içinde bulundukları ve her an ellerinde tuttukları teknolojiyi kendilerinin üretebileceği alanlar sunmamız gerekiyor. Biz de TEKNOMER’de onların bilim ve teknolojiyi yakından takip edebilecekleri ve ilgi duydukları alanda kendilerini yetiştirebilecekleri eğitim ve organizasyonlar düzenliyoruz. En güçlü şirketler bilişim, teknoloji ve yazılım şirketleridir. Bu şirketleri kendi evlatlarımızın geliştirmesi için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.