17 Şubat 2023

Keçiören Belediyesi depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta afetin yaşandığı ilk günden itibaren depremzedelerin, arama kurtarma ekiplerinin ve köylerde yaşayan vatandaşların içini ısıtan sıcak çorba ikramını hız kesmeden sürdürüyor. Günlük binlerce kişilik çorbanın çıkarıldığı çorba aracıyla Kahramanmaraş’ın merkezi, ilçeleri ve köylerinde dağıtım yapılıyor. Genellikle AFAD’ın koordinasyonuyla gerçekleştirilen dağıtımlar günlerdir ihtiyaç noktalarına aralıksız ulaştırılıyor.

Yüzyılın afeti olarak değerlendirilen Kahramanmaraş depreminin ardından bölgeye ilk gönderilen araçlar arasında sıcak çorba dağıtım aracı olduğunu söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Kahramanmaraş’taki depremzedelerimizin sıcak yiyeceğe ihtiyacı olacağını düşünerek ilk günden yola çıkardığımız çorba aracımız hem merkezde hem de köylerde köşe bucak dağıtım yapıyor. Çorba ihtiyacının olduğu tüm noktalara çorba dağıtım ekiplerimizi gönderiyoruz. Binlerce çorba dağıtımını Kahramanmaraş’ın hemen her noktasında yaptık. Emek veren, gönül veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.