Aranacak Kelime :
Nerede :

BATI TRAKYALI TÜRK BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA AK’I ZİYARET ETTİ

09.08.2017

Batı Trakya’nın üç Türk belediye başkanından birisi olan Kozlubekir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Türk nüfusun yoğun olduğu Rodop iline bağlı Kozlubekir’in Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, makamında ziyaret ettiği Mustafa Ak’a, “Kozlubekir’de gerçekleştirdiğimiz toplu sünnet törenimize verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Sizi Kozlubekir’de ağırlamaktan büyük onur duyarız. Başarılı hizmetlerinizin devamını diliyorum” dedi. Konuğuna Keçiören’i tanıtıcı bilgiler veren Başkan Ak, görüşmenin ardından Rıdvan Ahmed’e Keçiören’in vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’ni de gezdirdi. Projede gelinen son aşamayı anlatan Başkan Ak, daha sonra Rıdvan Ahmet ile birlikte Keçiören 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti.

MİLLETİMİZİN ZAFERİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Keçiören’de hiçbir çatışma olmamasına rağmen Keçiörenlilerin Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak Ankara’daki bütün meydanlara koştuklarını belirten Mustafa Ak, “Keçiören 15 Temmuz’da Türkiye’nin hem en fazla şehit veren hem de ilk şehidi veren ilçesi. 27 şehidimiz, 236 gazimiz var. Vatandaşlarımız tanklara, helikopter ateşine, mermilere gövdelerini siper ederek, hainlerin gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşı koydular. Vatan için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz” diye konuştu. Kendilerine düşen görevin 15 Temmuz’da milletin kazandığı zaferi gelecek nesillere anlatmak ve bu direnişi yaşatmak olduğunu ifade eden Başkan Ak, bu amaçla Keçiören’in aziz şehitlerinin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı anıtı inşa ettiklerini söyleyerek, “Rabbim inşallah bir daha tekrarını yaşatmasın. Biz birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi koruduğumuz sürece;  iç ve dış hainler bozguna uğramaya mahkumdur” dedi.

Başkan Ak ayrıca konuk belediye başkanı ile birlikte Kalaba Kent Meydanı’nda bulunan rengarenk Keçiören yazısı ve Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin maskotları Gümüş ve Ihlamur’un önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fotograf Galerisi