ÇANAKKALE DESTANI KEÇİÖREN’DE SAHNELENDİ

Tarihe altın harflerle “Çanakkale geçilmez” yazdıran kahramanlık destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anmak amacıyla Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı’na Başkan Ak’ın yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin verdiği mücadeleyi anlatan bir slayt gösterisi yapıldı.

ECDADIMIZ ÇOK DEĞERLİ BİR MİRAS BIRAKTI

Çanakkale Zaferi’nin bu sene 102’nci yıldönümünü kutladıklarını belirten Mustafa Ak, bu zafer için hem 81 vilayetimizden hem de gönül coğrafyamızda bulunan Bosna, Bakü, Tiflis, Halep gibi şehirlerden gelen askerlerin şehit düştüğüne dikkat çekerek, “Çanakkale’de o ruhu sergileyen ecdadımız bizlere çok değerli bir miras bıraktı. Onların verdiği mücadelenin boşa gitmediğini 15 Temmuz’da bugünkü neslimiz bizlere bir daha gösterdi. Mesele vatan millet meselesi olunca en ön safta gençlerimiz sokaklara meydanlar çıktılar. Ellerinde hiçbir şey yoktu, o gün hepsi hainlere canlarıyla karşı koydular. Biz gençlerimize güveniyoruz” dedi. Başkan Ak, gençlerin milletvekili olabilmesine imkan getirdikleri için eleştirildiklerini söyleyerek, “Eğer gençlerimiz şehit oluyorlarsa neden milletvekili de olmasınlar? Fatih Sultan Mehmed İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Sizlere güvenip siyasette de sizlerin önünü açıyoruz. Ülkemizin daha da güçlenmesinde sizlerden de hizmet bekliyoruz” diye konuştu.

GELECEĞİ ANLAMAK İÇİN GEÇMİŞİ BİLMELİYİZ

Uğur Bulut ise, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şiirinde söylenmesi gereken her şeyin söylendiğini ifade ederek, “Bu şiiri tekrar tekrar okursak, o günü en güzel şekilde anlarız. Çanakkale Savaşı’nda Almanya müttefikimizdi. Çanakkale tabyalarını güçlendirmemiz için gönderdikleri topları bizlere borç olarak vermişlerdi. Bugün de terör örgütlerine her türlü desteği veriyorlar. Geleceği iyi anlamak için geçmişi iyi bilmeliyiz” dedi. Dünyada yenilmez denilen ordu ve donanmaların sahibi devletlerin 18 Mart’ta tarihte az rastlanır bir yenilgiyle Çanakkale’den ayrıldıklarını kaydeden Ayhan Işık da, “Çanakkale Savaşı madde ve imanın savaşıdır. Tarihimize baktığımız zaman geleceğe de güvenle bakıyoruz” mesajını verdi. Konuşmaların ardından Keçiören Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Düşmanda İmkan Mehmet’te İman” adlı tiyatro gösterisi sunuldu. Gösterinin sonunda sahnede açılan Türk Bayrağı’nı izleyiciler ayakta alkışladı. Program, protokol heyeti ve öğrencilerin aynı karede buluştuğu toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

20.03.2017