• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Aqua Park

Belediyemize bağlı park ve bahçelerde geyik, Ankara keçisi, midilli, tavus kuşu, kuğu, ördek ve diğer kuş türleri mevcuttur. Bu parklardaki hayvanların sağlık, bakım, beslenme ve yem temini müdürlüğümüzce yapılmaktadır.

Kent Zararlılarıyla Mücadele

Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce uçkun (sinek ve sivrisinek) mücadelesi için çalışmalar Şubat ayı içerisinde başlamaktadır. Şubat ayından itibaren larva mücadelesi için Jit (sulak) alanlarında, dere boylarında, Bağlum atık su kanalında ve bölgemizde larva gelişimine sebebiyet verecek su birikintilerinde larva ilaçlaması periyodik olarak yapılmaktadır.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu  gereği sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezimiz 100 hayvan kapasiteli olarak hizmete sunulmuştur. Burada sokak hayvanlarının bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirilerek sahiplendirilmeleri yapılmaktadır. Sahiplendirilemeyenler kayıt altına alınarak kulak küpe numarası verildikten sonra alındıkları doğal ortamlarına bırakılmaktadır. Sokak hayvanlarının beslenmesi için park, bahçe ve uygun yerlere beslenme odakları oluşturulmuştur.

Veteriner Hizmetleri Birimi

Veterinerlik hizmetlerimiz uzman hekimler tarafından sahipsiz sokak hayvanları için devam etmektedir. Bu amaçla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu gereği Zoonoz (hayvandan insana bulaşan) hastalıkla mücadele çalışmalarına hız kazandırmak için önümüzdeki günlerde ?Zoonoz Hastalıklara karşı aşılama, koruyucu hekimlik ve kısırlaştırma? amaçlı ücretsiz kampanyalar düzenlenecek, halk ve hayvan sağlığı danışmanlık hizmetleri verilerek halkı bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır.

Satın Alma ve İdari Hizmetler Birimi

Mali hizmetler, idari işler, depo, arşiv, baş şöförlük hizmetleri bu birim tarafından yürütülmektedir.

Çevre Koruma ve Kontrolleri Müdürlüğünün faaliyetleri ile ilgili 2011 yılına yönelik olarak Sayıştay Başkanlığı tarafından dış denetim yapılmıştır. Ayrıca müdürlüğümüzün faaliyetleri düzenli olarak iç denetçiler tarafından kontrol edilmektedir.

Müdürlüğümüzün evrak takibi bilgisayar ortamında yapılmakta olup, olası hatalar ve gecikmeler en aza indirilmekte ve belediye içi veya dışı ilgili birimlerle koordinasyon başarı ile sağlanmaktadır.

Çevre Sağlığı Denetimi Birimi

Teknolojik gelişmeler bir yandan konforumuzu artırırken diğer yandan doğamızı katletmektedir. Bu nedenle Keçiören Belediyesi olarak "Dünyayı belki ama Keçiöreni mutlaka kurtarabiliriz" sloganı ile çevreyi korumak için yola çıktık. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızla el ele vererek çalışmalarımıza başladık. Yaptığımız tüm faaliyetleri Çevre Sağlığı Denetimi Birimi sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Sağlık Hizmetleri Birimi

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki Sağlık İşleri birimi; tüm belediye personelimize ve vatandaşlarımıza çeşitli sağlık hizmetleri verilmekte olup poliklinik sayısı ve hizmet kalitesini artırarak hizmetlerine devam edecektir.

İdari Şema

Misyonumuz

Keçiören halkının katılımını sağlayarak, üretilen hizmetlerde kentsel yaşam kalitesine erişimi kolaylaştırmak ve sağlıklı çevre sağlıklı toplum bilincini geliştirmeksağlık konusundaki gelişmeleri en yakından takip etmek, halkın yaşadığı alanda sağlık açısından oluşabilecek olumsuzlukları ivedilikle fark etmek, bu sorunlara karşı çözümler üretmek;

İlçemizde yaşayan hayvanların yaşam hakkını destekleyici çalışmalarla onların sağlığını da tehlikeye düşürecek durumların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütmektir.

Vizyonumuz

Keçiören Halkının ve Keçiören'de yaşayan hayvanların sağlık konusunda desteklendiği, haklarının korunduğu ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğü, tüm çevre ve sağlık sorunlarının çözümüne kolaylıkla ulaşılabildiği bir kent profili çizmek.