ÇOCUK OYUNLARI EĞLENDİRİRKEN ÖĞRETİYOR

Çocukların eğlenerek öğrenmesi ve kültürel etkinliklerle kişisel gelişimlerini tamamlaması yönünde çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi'nin çocuk oyunları, "Meraklı Köstebek" ve "Arkadaşım Prens" oyunları büyük ilgi görüyor.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Meraklı Köstebek" oyunu meraklı bir köstebeğin başından geçenleri anlatıyor. 6 -12 yaş grubuna hitap eden kukla gösterimi ve black light teknolojisinin kullanıldığı oyun, trafik kuralları, ortak yaşam alanlarının kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar ve ailenin yaşantımızdaki önemine vurgu yapıyor. Her Salı ve Çarşamba çocuklarla buluşan oyun için Ankara Trafik Şube Müdürlüğü ile iş birliği yapılıyor.

Paylaşmanın ve arkadaşlığın önemine vurgu yapan ve her Perşembe Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Arkadaşım Prens" adlı oyun ise ailelerin birer prens ve prenses gibi büyüttüğü, bir dediğini iki etmediği ve oyuncaklara boğduğu çocukların aslında daha çok arkadaşa ve paylaşmaya ihtiyacını olduğunu anlatıyor.

"Keçiören'i Ankara'nın kültür başkenti yapmakta kararlıyız" diyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Çocuklarımızın sanatsal faaliyetlerle hem öğrenmesi hem de eğlenmesini arzu ediyoruz. Canlandırılarak öğretilen bilgiler çocuklar için daha kalıcı oluyor ve öğrendiklerini pekiştiriyorlar. Keçiören ve Ankara'daki tüm çocuklarımızı oyunlarımıza bekliyoruz." dedi.

05.12.2017