15 Haz 2019

ALTINOK: DAĞ KIZAĞI, ŞEHRİMİZ VE KEÇİÖREN’İMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR

Keçiören Belediyesinin desteğiyle Kartaltepe Kent Ormanı Mesire Alanı’na kurulan 1 kilometre uzunluğundaki Türkiye’nin en uzun Dağ Kızağı Parkı’nın açılışı gerçekleştiren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Keçiören’imizde hem sosyal aktivite hem de sportif faaliyet anlamında bir eseri daha vatandaşlarımızla birlikte açmanın mutluluğunu yaşadık. Bu tür hizmetler şehrimiz ve Keçiören’imiz için önemli bir kazanımdır. Kartaltepe Mesire Alanı’nı park, spor ve oyun alanlarıyla daha da güzelleştirip, geliştireceğiz” dedi.

DAĞ KIZAĞIMIZ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Dağ Kızağı Park’ın açılışında vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaşan Başkan Turgut Altınok, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Keçiören’i yeni yatırımlarla cazibe merkezi haline getireceklerinin altını çizdi. Başkan Altınok, “Dağ kızağımız Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğini taşımaktadır. Bu yatırım Keçiören’imize kazandıracak, Ankara’mıza kazandıracak, Türkiye’mize kazandıracak. Çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza güzel bir heyecan yaşatacak olan Dağ Kızağı Park, Kartaltepe Mesire Alanı’na yani güzel bir mekâna kuruldu” diye konuştu.

OVACIK’I YEŞİL BİR VADİ, YEŞİL BİR VAHA GÖRÜNTÜSÜNE KAVUŞTURACAĞIZ

Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ovacık’ı yeşil bir vadi, yeşil bir vaha görüntüsüne kavuşturacağız. Çevre yolunun üstü ve altı olarak düşündüğümüzde buraları ağaçlandıracağız. Buraya piknik için gelen vatandaşlarımız yürüyüşünü, sporunu rahatlıkla yapacak. Park ve oyun alanlarıyla burayı daha da güzelleştirip, geliştireceğiz. Bu tür hizmetler şehrimiz ve Başkentimiz için önemli bir kazanımdır.  Ülkelerin ve devletlerin zenginliği artık özel sektörün zenginliğiyle de doğru orantılıdır. Meşru ve haklı kazanç elde ederek, rüşvet almadan, çalmadan, dolandırmadan, soymadan, yetim hakkı yemeden ve harama el uzatmadan sağlanan her türlü helal kazanç ülkemizin zenginleşmesi açısından oldukça önemlidir. Ervin Arap kardeşimiz Keçiören’imize yatırım yaptı. İstihdam sağlama anlamında da önemli bir adımı Keçiören’de atmış oldu. Keçiören’imize, Ankara’mıza, vatandaşlarımıza ve işletmecimize hayırlı olsun.”

ÇOCUKLARIMIZA KALİTELİ BİR GELECEK HAZIRLAYACAK PROJELERİMİZ VAR

Keçiören Belediyesinin çocuklar ve gençler için düzenlediği yaz spor okulunu hatırlatan Altınok, aynı zamanda Dağ Kızağı Parkı’ın bayramlarda ve karne günlerinde çocuklara ücretsiz olması için işletme sahibiyle görüşeceklerini de belirtti. Altınok, “Başarıyı ödüllendirmek gerekiyor. Ayrıca Cumhuriyet Kule’mizin de ihalesini yapıyoruz. Kulemiz, tamamlandıktan sonra içerisinde uzay terası ve bilim merkezi olacak. Çocuklarımız buralardan kolaylıkla istifade edebilecekler. Çocuklarımızın ufkunu açacak, onlara kaliteli bir gelecek çizecek projelerimiz var. Bu bakımdan dünyada en pahalı şey bilim ve teknoloji. Bilgi ve teknolojiye sahipseniz dünyanın güçlü ve zengin devletisiniz demek oluyor.  Eğer bilgiye sahip değilseniz, güçlü devletlere mahkûmsunuz anlamına geliyor. Bunun için çalışacağız ve üreteceğiz. Genç ve dinamik beyinlerle, genç nüfusumuzla geleceğimizi kaliteli hale getireceğiz. Çocuklarımızı ve geleceğimizi heba etmeyelim” ifadelerini kullandı.

İLK TURU BAŞKAN ALTINOK ATTI

Konuşmasının ardından Başkan Altınok, açılışını gerçekleştirdiği dağ kızağına binerek 1 kilometre uzunluğundaki hatta hem incelemelerde bulundu hem de vatandaşları selamlayarak keyifli bir yolculuk yaptı. DJ, bando, jonglör ve sihirbaz şovlarıyla devam eden açılış programında çocuklara pamuk şekeri de dağıtıldı.