Aranacak Kelime :
Nerede :

Farabi Bilim Merkezi

Günümüz bilim ve teknoloji çağında amaç;  her bireyin bilim ve teknolojiyi  anlaması, çevresinde olup bitenleri bilimsel açıdan değerlendirebilmesidir. Bu amaç doğrultusunda ilçemizdeki öğrencilerin bilimi yaşayarak öğrenebileceği, araştırma ve deneylerini yapabileceği  ve her yaştan vatandaşımızın ziyaret edebileceği  interaktif bilim merkezi projesi tasarlanmıştır

Keçiören Belediyesi’nin eğitimsel misyonuna değer katacağına inandığımız “Bilim Merkezi” projemiz aynı zamanda öğrencilerimizin bilime ve teknolojiye karşı ilgilerini uyandırmak ; bilim ve teknolojinin toplumsal önemini vurgulamak açısından da önem arz etmektedir.

Adını ünlü bilim adamımız FARABİ’den alan “Keçiören Farabi Bilim Merkezi” ; bilim, teknoloji ve eğitim birimlerini kendi bünyesinde birleştirerek her türlü çalışmaya imkan sağlamaktadır.Yapı içerisinde seminer salonu, sergi ve çalışma holleri , laboratuar , kafeterya ve idari birim bulunmaktadır.Modern mimari çizgilerle tasarlanan bilim merkezi ihtiyaçlar neticesinde büyütülebilme imkanına sahip, esnek bir şekilde planlanmıştır.