Aranacak Kelime :
Nerede :

GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK

02.01.2017

Keçiören Belediyesi geri dönüşüme desteğini kesintisiz sürdürüyor.

Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda yaptığı geri dönüşüm çalışmaları ile örnek olan Keçiören Belediyesi, açtığı Geri Dönüşüm Danışma Merkezi ile istek, talep ve şikayetleri de değerlendiriyor. 359 10 27 numaralı telefondan atıkla ilgili talepleri dinleyen Belediye ekipleri, gelen talep doğrultusunda yönlendirme ve atık yönetimine dair doğru bilgilendirme yapıyorlar.

TÜRKİYE'DE BİR İLK, EVLERE İÇ MEKAN KUTUSU

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince son 1 yılda 16.590 ton ambalaj atığı,  26.250 litre atık yağ, 290 pil kutusunda toplamda 2.175 kg atık pil toplandı. Ayrıca Türkiye’de ilk defa hane içerisine iç mekan kutusu yerleştirme uygulaması yapan Keçiören Belediyesi, toplamda 18.340 iç mekan kutusu yerleştirdi. Yine geri dönüşüm çalışmaları kapsamında 250 adet de dış mekan kutusu yerleştirilerek çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına devam edildi.

GERİ DÖNÜŞÜME DAVET

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak geri dönüşümle ilgili şunları söyledi; "Dağıttığımız atık toplama kutuları sayesinde doğal kaynakları korumayı, enerji tasarrufu sağlamayı,  atık miktarını azaltarak geri dönüşüme büyük katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Demir, çelik, bakır, elektronik atıklar, kağıt, plastik, cam gibi maddelerin geri dönüşüm yoluyla kazanılması doğal kaynakların korunmasını sağlayacak ve çeşitli ülkelerden ithal edilen hurda malzemelerine ödenen döviz miktarını düşürerek ekonomimize katkı sağlayacak. Ağaçlarımız kesilmekten kurtulacak. Ülkemizin ekonomisine her türlü katkı koymayı Belediye olarak biz görev addediyoruz."

Herkesi geri dönüşüme katkıda bulunmaya davet eden Başkan Ak,  atıkları kaynağında ayrıştırmak suretiyle çöp miktarının azaltılacağını da sözlerine ekledi.

Fotograf Galerisi

GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK