• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

GÜMÜŞ VE IHLAMUR ANKARA'DA

Keçiören Belediyesi'nin doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisinin sevimli maskotları Gümüş ve Ihlamur Ankara'yı doğaya davet ediyor.

Vizyon ve örnek Projenin sevimli maskotları Gümüş ve Ihlamur basın lansmanının ardından halka "merhaba" dedikten sonra Ankara ve Keçiören'i turlamaya başladı.  Doğa renklerindeki kostümleri, ıhlamur çiçeklerinin yer aldığı saçları ve gülen yüzleriyle herkesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'ne davet eden maskotlara özellikle çocukların ilgisi yoğun oldu.

SEVİMLİ MASKOTLARDAN VADİYE DAVET

Aynı semtte yaşayan, aynı okula giden, çocukların özgürce koştuğu, doğayla kucaklaştığı mutlu Keçiören'in çocuklarını simgeleyen Gümüş ve Ihlamur; dağıttıkları tanıtım broşürleriyle tüm Ankaralı'ları vadide neşeli zaman geçirmeye çağırıyor.

Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsayan Proje içerisinde 9 köprü, gezinti yolları, koşu yolu, bisiklet yolu, akülü araç yolu, kaykay parkuru, açık-kapalı-konsol oturma grupları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, futbol sahaları,  seyir terasları, yeme - içme alanları, nostaljik çay bahçeleri, oturma cepleri yer alıyor.

GÜMÜŞDERE KİMLİĞİNE KAVUŞTU

4 etaptan oluşan ve şu an iki etabı tamamlanarak Ankaralı'nın kullanımına açılan projeyle ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, " Bir doğaya dönüşüm projesi" olarak tanımladığımız "Gümüşdere Ihlamur Vadisi Keçiören'e değil Ankara'ya ve Türkiye'ye kazandırılmış bir tema vadidir. Geçmişe saygı, geleceğe ve doğaya katkıdır.  Eskiden insanların dinlenip, balık tuttuğu, Gençlik Marşı'na ilham olan Gümüşdere'nin yeniden kendi kimliğine kavuşmasıdır. Herkesi ıhlamur kokularını içine çekmeye, Bosna Sebilinden su içmeye, rengarenk gece ışıklandırmamızı görmeye, seyir teraslarında çayını yudumlamaya, doğanın içinde spor ve piknik yapmaya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

18.08.2017