Aranacak Kelime :
Nerede :

Hakkımızda

Çevre çiçekleri hareketine, 2009 yılında ilköğretimlerde öğrencilerimize çevre ve geri dönüşüm ile ilgili bilgilendirme eğitimleri verilirken çocuklarımızın isteği ve eğitim eksikliğinin fark edilmesi sonucu başlanmıştır. Bu proje Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde koordine edilmektedir.

Eğitimcilerimizin önerileri doğrultusunda ilköğrenim 4. Sınıf düzeyindeki öğrenciler projemizin ana kitlesini oluşturdular. Eğitimciler ve ebeveynler sonraki gruplardı, işe henüz yaş olan fidandan başlamak en doğru seçenekti. Belirlenen yaş ve eğitim aralığında eğitim gören 13,250 birey projemizin lokomotifi oldu ve böylece Keçiören Çevre Çiçekleri Türkiye’nin çocuk tabanlı en geniş çevre hareketi haline geldi.

Keçiören İlçesi içerisindeki ilköğretim okullarının 4. Sınıflarında okuyan 13.250 öğrencimizi fahri çevre müfettişi ilan ederek hepsini proje sürecimize dahil ettik. Her çevre müfettişi kendisine verilen kimlik kartı ile İlçedeki kimi aktivitelerden ücretsiz yararlanabilmektedir. Çevre müfettişleri çevre ile ilgili bir projede aktif rol almalarından dolayı bir takım avantajlara sahiptir; belediye işlemlerinde öncelik taşırlar, belediye başkan yardımcısı ile toplantı yaparlar, düşüncelerini özgürce ifade ederek projeyi şekillendirme hakkına sahiptirler. Çevrelerindeki insanların çevreye duyarlı olmaları konusunda yetki ve yaptırıma sahiptirler.

2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında başladığımız projede çevre müfettişi olan 13.250 öğrenci şimdi 6. sınıfa devam etmekte, 2010-2011 yılında eğitim alan öğrencilerimiz bugün 5. sınıfa devam etmektedir. Ancak aynı okulda okuyan 4. sınıf öğrencileri de çevre müfettişi olduğundan 5. ve 6. sınıf öğrencileri onların bir bakıma yol göstericileri durumundadırlar. 2009-2010 öğretim yılında 13.250 olan müfettiş sayımız 2010-2011 öğretim yılında 26.000’e ulaşmış, 21 Kasım 2011 tarihinde başlayan eğitimlerimizle 2011- 2012 yılında bu sayı yaklaşık 40.000’e ulaşmıştır.

Eğitime gelen her öğrencimiz bir rozet, çevre ve geri dönüşümü anlatan iki adet kitap almıştır. Eğitimimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan sunum Çevre Mühendisi arkadaşımız tarafından öğrencilerimize anlatılmakta ve devamında tiyatro gösterisi ile öğrencilerimizin öğrendikleri pekiştirilmektedir.  Aynı şekilde öğrencilerimiz servislerle okullarına bırakılmıştır. Eğitimi alan öğrencilerimize Çevre Müfettiş kartları, Ailelerin Eğitime ve Çevre konusuna duyarlılıklarını ölçmek  amacıyla bir anket ve öğrendiklerini aileleri ile paylaşmaları amacıyla bir el ilanı okulları vasıtasıyla ulaştırılmıştır.

Projemiz Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği (MİARGED) tarafından düzenlenen Üretken Belediye Proje Yarışması’nda "Birincilik  Ödülü", AK Parti Genel Merkezi'nden "Yerel Yönetimler Jüri Özel Ödülü" ve ÇEVKO’dan proje kapsamındaki başarılı çalışmalarımız nedeniyle ödül alarak başarısını üç kez taçlandırmıştır.

İletişim Bilgileri:

e-mail: cevrecicekleri@kecioren.bel.tr