29 Kasım 2023

Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren Aile Terapi Merkezi ve Çocuk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ebeveyn ihtiyaçlarına yönelik seminer düzenlendi.

İlçedeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Aile Terapi Merkezi’nde görev yapan çocuk ve ergen psikologları tarafından ‘’Doğru Eğitim Tutumu ile Çocuk Yetiştirme Sanatı: Gelişen Ebeveyn’’ başlığı altında bilgiler verildi. Özgüven gelişimi, ebeveyn tutumları, anne-baba arası iş birliği, çocuklara sağlıklı sınırlar çizmenin yolları konularının anlatıldığı seminerin sonunda aileler merak ettikleri konuları soru-cevap kısmında öğrenme fırsatı buldular.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, aile içi iletişimde anne babaların çocuklarına yönelik tutumlarının önemli olduğunu, bu nedenle eğitim semineri düzenlemeye devam ettiklerini belirterek, “Anne ve babalara yönelik birçok eğitim programı düzenliyoruz. Özellikle Aile Terapi Merkezimizde kadınlarımız için yaptığımız eğitim çalışmalarından olumlu sonuçlar alıyoruz. Şimdiye kadar Aile Terapi Merkezimizden 40 binden fazla vatandaşımız faydalandı. Vatandaşımıza ücretsiz psikososyal destek veren Aile Terapi Merkezimizin ilk şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor.” dedi.