16 Agus 2023

Keçiören Belediyesi tarafından her hafta salı günleri düzenlenen mahalle konserlerinde bu hafta TRT sanatçıları Özgür Eren ve Mustafa Kemal Şimşek sahne aldı. Birbirinden güzel ezgilerle Keçiörenlileri coşturan sanatçılar, yediden yetmişe herkese keyifli bir akşam yaşattılar.

“GERÇEK SANATÇILARLA BULUŞTURUYORUZ”

İlçedeki Atapark Mahallesi’nde düzenlenen konsere Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da katıldı. Mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Altınok, “Çok değerli sanatçılarımız Özgür Eren Hanımefendi, Mustafa Kemal Şimşek Beyefendi ve kıymetli saz sanatçılarımız ile coşkulu bir konser yaşıyoruz. Hava sıcak ama konserden büyük keyif alıyoruz. Türküler bizi anlatır. Geçmişimizi, sevinçlerimizi, acılarımızı, zaferlerimizi, hüzünlerimizi ve ayrılıklarımızı anlatır. Türkülerimiz, tezeneden tezeneye gönülden gönüle bugüne kadar gelmiştir. Türk Halk Müziğimiz ve Türk Sanat Müziğimiz farklıdır. Bu iki müziğimiz özümüzü anlatır. Bu akşam sahne alan değerli TRT sanatçılarımıza ve saz sanatçılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kimse kusura bakmasın, bizim sanatçılarımız gerçek sanatçıdır. Bir şöhretler var bir de gerçek sanatçılar var. Sizleri gerçek sanatçılarla buluşturuyoruz.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İLK BİZ BAŞLATTIK”

Altınok konuşmasında kentsel dönüşüm çalışmalarını ilk başlatan belediyenin Keçiören Belediyesi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Atapark Mahallesi nerede nereye geldi. 1994’te buranın tamamı gecekonduydu. Türkiye`de kentsel kentsel dönüşümü ilk başlatan ve ülkemizin gündemine taşıyan, ‘gecekondu da yaşam kader değil, insanca yaşam insanca hayat’ diyerek Türkiye`deki kentsel dönüşümü ilk defa başlatan da bu fakir Altınok’tur. ‘Yazın yanmayacaksınız, kışın donmayacaksınız’ dedik ve kentsel dönüşümü başarıyla sürdürdük. Sene 1994, aday olduk. Çocuklara sordum, ‘bizden ne istiyorsunuz’ dedim. Halı saha istediler. Çok sayıda halı saha yaptık onlara. Bu görev dönemimizde de Atapark`ta asfalt dökülmeyen sokak kalmadı. Birçok belediye asfaltı atamıyor. Büyükşehir Belediyesi bile atamıyor. Şu an bizim bütçemiz Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin konser bütçesi kadar bile değil. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesi 58 milyar, bizim bütçemiz 1 milyar 600 milyon TL. Bu bütçe ile Ankara Büyükşehir Belediyesinden daha çok eser ve hizmet yapıyoruz. Atapark Mahallemize bir de sağlık merkezi kazandıracağız. Cumhuriyet Kulemiz var. Rabbim nasip ederse Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk Cumhuriyet Kulemizi açacağız. Muhteşem bir eser olacak. Keçiören`imize, Ankara’mıza ve Türkiye’mize muhteşem bir eseri kazandırmış olacağız.”

“KEÇİÖREN’İN DESTEĞİNE TALİBİZ”

Konuşmasının sonunda konsere katılan vatandaşlara “Bir de bir anket yapalım mı?” diyerek seslenen Altınok, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görev alırsak Keçiören, Altınok’u destekleyecek mi güçlü bir şekilde? Yavaş’tan sonra ne lazım Ankara`ya? Hızlı biri, ok gibi biri lazım! Atapark güçlü bir şekilde destek verecek mi? Kıymetli hemşehrilerim, Keçiören’imizin oylarının da yüzde 100`üne talibiz. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. Ankara çok şey kazanır. Başkent’imiz birçok esere, birçok hizmete kavuşur.” dedi.

Başkan Altınok konuşmasının ardından sanatçılara çiçek takdiminde bulunarak, şarkı ve türküler eşliğinde Keçiörenlilerin eğlencesine ortak oldu.