• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

Hizmet Binası Kablolama ve Ağ Altyapısının Kurulması

Belli bir standardı olmayan ve yıllar içerisinde yıpranmış belediyemiz kablolama alt yapısı; günümüz ve gelecek standartlarına uygun olarak tekrar revize edilmeye başlanmıştır. Yapımına başlanan yapısal kablolama ile mevcut network arızaları en aza indirilecek ve hizmet kalitesi artırılacaktır.

Yeni Sistem Odasının Tesisi

Herhangi bir güvenlik, yalıtım, aktif soğutma, yangın önleme gibi özelliklere sahip olmayan sistem odamızı daha korunaklı bir pozisyona getirmek için yeniden modernizasyonunu yapıyoruz.

Merkez UPS Sisteminin Yenilenmesi ve UPS Odası

Hali hazırda Sistem odasında konumlandırılmış UPS sistemimizin Aktif Cihazlar ile iç içe çalışmalarından kaynaklanan aşırı sıcaklık ve arıza durumunda müdahalenin zorluğu gibi sıkıntılar sonrası Standartlara uygun ayrı bir UPS oda planlaması yapılmış olup  yapısal kablolama çalışmalarımız başlamıştır.

FKM (Felaket Kurtarma Merkezi) Kurulması

FKM sistemi bir kurumun teknoloji altyapısının adeta gelecek sigortasıdır. Herhangi bir afet, yangın ve sabotaj durumlarında kuruma ait bütün veriler kaybedilme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Bu geri dönüşü olmayan adeta dijital bir Felakettir.

Bu noktada Keçiören Belediyesi olarak Ülkemizde ki tüm  Yerel yönetimlere ve Kamu kurumlarına örnek teşkil edecek bir FKM projesi başlattık.

Bu iş için maliyetleri en aza indirmek amacıyla Hali hazırda bünyemizde çalıştırdığımız ve sunucu altyapımızı güncelleştirme çalışmaları neticesinde boşa çıkacak sanal sunucularımızı; bu iş için yeniden yapılandırma kararı aldık. Böylelikle çok düşük bir maliyetle Belediyemiz hizmet binası dışında korunaklı bir yerde FKM sistemimizi bitiriyoruz.

Yeni Güvenlikli Kapı Geçiş Sistemi ve Yangın Alarm Sistemi

Belediye Hizmet binamız içerisinde Sistem Odasını ve MOBESE birimini de barındıran yerleri; yangın sensörleri ve güvenlikli (Parmak ve Kart okuyucu) kapı geçiş sistemleri ile koruma altına almak amacıyla çalışma başlattık.

Sunucu Altyapısı Güncellenmesi ve Yedekleme Ünitesi

Fiber altyapılı sanal sunucu sistemlerimizi kuruyoruz.  Böylece uzun yıllar boyunca kurumumuza hizmet edecek sağlıklı ve stabil bir altyapıyı Keçiören’e kazandırmaktayız.

Fiber sunucularımız ile entegre çalışacak yedekleme ünitesi sayesinde Belediyemiz verileri, anlık olarak yedeklenebilir bir hale gelmektedir. Bu çalışmamız Yerel yönetimler arasında örnek projelerimizden birisidir.

ilgi Güvenliği Sertifikası Alınması

Belediyemizde bulunan tüm teknoloji altyapısının standartlara uygun yapılandırıldığını, bütün kontrollerin merkezimizden güvenli bir şekilde yapılabildiğini, iç ve dış saldırılara karşı sistemimizin tüm açıklarının kapatıldığını, yasal olarak tutmamız gereken LOG (Günlük)’ ların tutulduğunu resmi olarak belgeleyecek  Bilgi Güvenliği Sertifikasına tüm projelerimiz tamamlandığında sahip olacağız.

Türkiye’de bu sertifikaya sahip olan ilk belediye olarak  “İlklerin Belediyesi”  olduğumuzu bir kez daha ispatlamış olacağız.

Merkezi E-Mail Sunucularının Yenilenmesi

Açık kaynak kodlu; yenilenme ve özelleştirmeye açık ücretsiz Q-Mail yazılımına, mevcut Mail sunucularımızı upgrade ederek, ağırlaşan lisans ve kullanım ücretlerinden kurumumuzu kurtarmış olacağız.