KADINLARIN İSTİHDAMI İÇİN EL ELE VERDİLER

Keçiören Belediyesi'nin Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile ortaklaşa yürüttüğü “Muhasebe Eğitimleri Sayesinde Kadınların İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması” adlı AB projesinde katılımcılar, sertifikalarını aldı.

Proje kapsamında 120 kadın 4 ay boyunca ön muhasebe eğitimi alırken, 480 kadın ise Keçiören Belediyesi bünyesinde oluşturulan “Danışma Merkezi”nde kamu kuruluşlarının sağladığı hizmetler konusunda bilgilendirildi. Crowne Plaza'da düzenlenen gala yemeği ile sertifikalarına kavuşan kadınların heyecanı ve sevinci ise görülmeye değerdi.

Eşinden ayrılmış ya da eşini kaybetmiş, çocuğu ya da çocukları olan kadınları hedef alan, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesini, mağdur durumdaki bu kadınların iş hayatına atılmasını amaçlayan Projede eğitime katılan 29 kadın ASMMMO’ya bağlı bir muhasebe ofisinde staj yapma imkanına kavuştu. Staj sürecinin tamamlanmasıyla birlikte katılımcılardan en az 24’ünün tam zamanlı olarak istihdam edilmesi öngörülüyor.

Eğitimler boyunca  katılımcıların 3 – 6 yaş aralığındaki çocukları için eğitim sınıfları yanında bir oyun evinin de hizmet verdiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Eğitimlerimizi Tepebaşı KEÇMEK eğitim binasında verdik. Ayrıca katılımcılarımıza, ailelerine, yakın akrabalarına ve yakın arkadaşlarına yönelik öfke yönetimi, etkili iletişim, kuşak çatışmaları ve çözüm yolları ile ilgili seminerler düzenledik. Bu proje kadın istihdamının teşviki açısından çok önemli... Kadınlara şans verildiğinde neler başarabildiklerini görüyoruz. Projeden faydalanan tüm kadınlara iş hayatında başarılar diliyor, zor bir branşta eğitim alarak istihdama sundukları katkı için de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Mustafa Yıldırım, 1080 saat süren eğitimlerin hem teorik hem de uygulamayı içerdiğine değinerek "Önümüzü açan, destek olan Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak'a teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

31.10.2017