KARDEŞ ÜLKELER NEVRUZ’U KEÇİÖREN’DE KUTLADI

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY’un işbirliğiyle düzenlenen Nevruz Bahar Bayramı etkinliği kardeş ülkeleri bir araya getirdi.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Gagavuz Kültür Bakanı Vasilisa Petrovice, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve AK Parti Keçiören Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik Keçiören Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin Karadeniz Horon gösterisi ile başladı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

“Yenilenme, doğanın yeniden canlanması, yeniden hayata başlama” anlamına gelen Nevruz’un Anadolu’da uzun yıllardır birlik, beraberlik ve mutluluk içerisinde kutlandığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Ülkemizde birlik ve beraberliğimize çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Bölgemizdeki diğer ülkelerle olan kardeşliğimizi de vurgulamamız gerekiyor. Nevruz Kırgızistan’dan Adriyatik’e uzanan coğrafyada, Balkan ülkelerinde kutlanıyor. Ama bu yıl ilk defa TÜRKSOY’un katkılarıyla ABD’de de kutlanmaya başlandı. Yani artık New York’ta, Washington’da da Nevruz kutlanıyor” dedi. Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve 780 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile sınırlandırılamayacağını ifade eden Başkan Ak, “Gönül coğrafyamızda da geniş bir yelpazeye sahibiz. Çin Seddi’nden Adriyatik’e kadar gönül coğrafyamızda birçok dost ülke var. Bu ülkeler de Türkiye’yi yakından takip ediyorlar. Terörle mücadelemizde hepsi yanımızda olduklarını ifade ettiler. Bu destek bizi mutlu etti. Bir kez daha bütün ülkelerin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

NEVRUZ ATEŞİNİN ÜZERİNDEN ATLADILAR

Düsen Kaseinov ise, bütün Türk Dünyası’nın Nevruz Bayramı’nı kutlayarak, sağlık, mutluluk ve esenlikler diledi. Terör saldırılarında verdiğimiz şehitlerin acısını yaşadığımıza işaret eden Kaseinov, “Yüzlerce ailenin sevdiklerini kaybetmesine yanıyoruz. Düzenlediğimiz bu etkinlikle amacımız kesinlikle eğlenmek değildir, kardeşliğimizi ve birliğimizi vurgulamaktır. 25 yıl önce hayal dahi edemeyeceğimiz bu kutlama bağımsız Türk cumhuriyetleri sayesinde gerçekleşiyor. Bizlere her türlü desteği veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum. Nevruzumuz kutlu, ağzımız tatlı, yuvamız mutlu ve huzurlu olsun” mesajını verdi.

Programda Kırgızistan, Türkmenistan, Gagavuz, Makedonya, Azerbaycan, Moğolistan ve Kazakistan’dan gelen konuk sanatçılar sahne alırken, Kazak Tomırıs ve Samruk Dans Toplulukları’nın gösterisi izleyicilerden büyük alkış topladı. Etkinliğin sonunda tüm sanatçılar sahneye gelerek hep birlikte Nevruz şarkısını seslendirdiler. Sanatçılara Başkan Ak ve protokol heyeti de eşlik etti. TÜRKSOY Genel Sekreteri, Başkan Ak’a gecenin anısına işlemeli porselen tabak hediye ederken, Başkan da Kaseinov’a çiçek takdim etti. Daha sonra Başkan Ak ve protokol heyetindekiler, Gösteri Merkezi’nin bahçesinde yakılan Nevruz ateşinin üzerinden sırayla atladılar. Ardından örs ve çekiç yardımıyla demir dövdüler. Çektirilen toplu hatıra fotoğrafından sonra etkinliğe katılan bütün vatandaşlara Özbek pilavı ve ayran ikram edildi.

23.03.2016