• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

KAZAK MÜZİK TOPLULUĞU KEÇİÖREN’DE MUHTEŞEM BİR KONSER VERDİ

Türkiye ve Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25.yılı nedeniyle Süyinbay Sazı Kazak Topluluğu Keçiören’de muhteşem bir konser verdi.

Keçiören Belediyesi, TÜRKSOY ve Kazakistan Büyükelçiliği’nin işbirliğiyle Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuluy, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kazakistan’dan gelen halk müziği topluluğu, konsere Kazakistan’ın örf ve adetlerine göre dinleyicilere bereket getireceğine inanılan Şaşu Dansı ile başladı. Repertuarlarında Türkçe şarkılara da yer veren Kazak sanatçılar, dombra şarkısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazılan sözleri ile seslendirerek izleyicilerden büyük alkış aldılar. Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev için de bir şarkı seslendiren topluluk, şarkıların yanı sıra icra ettikleri folklor gösterileri ile de görsel bir şova imza attı. Süyinbay Sazı Topluluğu 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışında da destek için sahne alarak mini bir konser vermişti.

Kardeş ülke Kazakistan’dan gelen değerli sanatçıların çok güzel bir konser verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Emeği geçen herkese bütün Keçiörenliler adına teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Şehitler Anıtımızın açılışında da bizleri yalnız bırakmadıkları için bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Büyükelçi Saparbekuluy ise, konser veren Kazak sanatçıları tebrik ederek, “Türk Dünyasını hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her türlü desteği veren Başkan Ak’a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

17.07.2017