KEÇİÖREN’DE ON BİNLER 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatandaşlar ile birlikte en ön saflarda FETÖ’cü teröristlere karşı direnen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, darbe girişiminin birinci yıl dönümünde yine meydanlardaydı. Başkan Ak, on binlerce Keçiörenli ile birlikte eski TBMM binasından hain darbecilerin bombalarının hedefi olan yeni TBMM binasına kadar yürüdü.

Darbe girişiminin yaşandığı gece tanklara, bombalara, tüfeklere gövdelerini siper ederek FETÖ’cü hainlere geçit vermeyen ve milli iradeye sahip çıkan Keçiörenliler, 15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde bu defa 249 şehit için yürüdüler. “Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız” sloganıyla yürüyen on binler, FETÖ terör örgütünü kullanarak Türkiye’yi işgal planları yapan emperyalist güçlere de anlamlı bir mesaj verdiler.

ŞEHİTLER MEŞALE OLDU, YOLU AYDINLATTI

Ulus’taki eski TBMM binasından başlayan yürüyüşün ön safında Belediye Başkanı Mustafa Ak, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri, gaziler ve aileleri ile birlikte yer aldı. Ellerinde Türk bayrakları, Keçiören’in 27 şehidinin fotoğraflarının bulunduğu meşale ve yelken bayraklar ile yürüyen vatandaşlar, yürüyüş sırasında “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” “Keçiören seninle Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attılar. Yürüyüş 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerin attığı bombaların hedefi olan yeni TBMM binasının önünde tamamlandı. Meclis önünde milli iradeye sahip çıkarken can veren 249 şehidin ismi okunurken,  kalabalık da okunan her isimden sonra “burada” diye bağırdı.

AYAKTA OLDUĞUMUZU DÜNYAYA GÖSTERDİK

15 Temmuz’da milletin tarihe geçen bir kahramanlık destanı yazarak FETÖ’cü hainlerin gerçekleştirdiği darbe girişimini püskürttüğünü vurgulayan Başkan Mustafa Ak, “Tankın önüne yatan, silahların karşısında duran başka bir millet yok. Şehitlerimize baktığımızda her yaştan insanın olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz karanlık ve uzun bir geceydi. Bugün düzenlediğimiz yürüyüş ile o geceyi tekrar yaşıyoruz. Darbenin gerçekleştirildiği gece hiç uyumadık, dimdik ayaktaydık. Bu gece de uyumayıp ayakta olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik” diye konuştu.

TBMM’deki törenin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından kalabalık Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplandı. Millet Camii’nde kılınan sabah namazının ardından, Külliye yerleşkesinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışı yapıldı.

16.07.2017