KEÇİÖREN’İN ÇOCUK ZABITALARI EĞİTİM SEMİNERİNDE

İlçedeki ilkokul 2. ve 3. sınıf öğrencilerine zabıta teşkilatını tanıtıp sevdirmek, çevre duyarlılığı aşılamak ve bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla “Çocuk Zabıta” projesini başlatan Keçiören Belediyesi, çocuk zabıtalarını göreve hazırlamak için eğitim semineri düzenledi. Eğitimin sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, minik zabıtalara çocuk zabıta kimlik kartlarını verdi.

“Çocuk Zabıta” projesinin uygulaması için Keçiören’de 4 pilot okul seçilirken, Nuh Eskiyapan İlkokulu’nda verilen eğitim seminerine Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Seminer öncesinde yaptığı konuşmada zabıta hizmetlerinin belediyenin en önemli hizmetleri arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Ak, “Bugün siz değerli çocuklarımıza zabıta teşkilatımızı tanıtmak için buradayız. Zabıta vatandaşlarımıza hizmet eder, ilçemizin huzuru için çalışır. Polis amcalarınıza benzer üniformaları vardır ve sizlerin haklarını korur. Onlar sizin ağabeyiniz, amcalarınızdır. Gördüğünüz hataları, aksaklıkları zabıta ağabeylerinize bildirirseniz, onlar sizlere yardım ederler” dedi. Belediye olarak şehrin daha güvenli olmasına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Ak,” Zabıtalarımızın okullarımızda siz çocuklarımızla iletişim kurmalarını sağlamak için bu projeye büyük önem veriyoruz. Hepinizi gözlerinden öpüyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÇOCUK ZABITANIN GÖREVLERİ

Seminerde çocuklara hem zabıtanın hem de çocuk zabıtanın görevleri anlatıldı. Buna göre çocuk zabıtalar, açıkta satılan ve sağlıksız yiyecek-içecek maddelerini satın almayacak, ayrıca alanları da uyaracak. Yerlere çöp atmayacak ve atanlara da uyarıda bulunacak. Çevreyi korumaya özen gösteren çocuk zabıta, bilinçli bir tüketici olacak ve arkadaşlarına da nasıl bilinçli tüketici olunacağını anlatacak. Trafik kurallarına uyup uymayanları uyaracak olan çocuk zabıta, cadde ve sokaklarda top oynamayacak, bisiklet kullanmayacak. Top oynamak ve bisiklete binmek için trafiğe kapalı alanları seçecek. Çocuk zabıta, park, bahçe, mesire yerleri gibi kamuya açık alanlarda gürültü yapmayacak, toplumun ortak kullanımına sunulan malzemeleri koruyacak.

Seminerin ardından Başkan Ak çocuklara, çocuk zabıta boyama kitabı, boya kalemleri ve Keçiören Belediyesi Çocuk Zabıta kimlik kartlarını verdi. Başkan Ak, çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

18.05.2017