14 Şubat 2023

Keçiören Belediyesi bünyesindeki Osmangazi Sosyal Yaşam Merkezi Hasta ve Yakınları Konuk Evi, Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Ali Özdemir Spor Salonu Misafirhanesi’nde deprem bölgesinden gelen depremzedeler konaklatılıyor. Ayrıca gönüllü vatandaşlar tarafından tahsis edilen evler eşyalarla donatılarak depremzedelerin buralara yerleşmesi sağlanıyor.

Üç öğün yemek hizmetinin verildiği tesislerde yüzlerce depremzede misafir ediliyor. Çocukların deprem anını ve yaşanan felaketi unutması için oyuncaklarla vakit geçirmeleri sağlanıyor. Ayrıca bu üç tesiste 6 psikolog, 2 yaratıcı drama eğitmeni ve okul öncesi öğretmenleri tarafından okul öncesi eğitimi, akıl oyunları, tanışma, yaratıcı drama ve oyun içerikli psikososyal destek çalışmaları da yapılıyor. Keçiören Belediyesi Ankara’ya gelen tüm depremzedelere de psikososyal destek hizmeti veriyor.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok belediyenin tüm imkânlarının deprem bölgesinden gelen vatandaşlar için seferber edildiğini belirterek, “Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız, çiçek ve meleklerimiz emin ellerde. Keçiören tek yürek oldu ve kapılarını depremzedelerimize açtı. Yüce gönüllü vatandaşlarımız hem deprem bölgelerine hem de depremden etkilenip Ankara’ya gelenlere yüreklerini açtı. Necip milletimizle gurur duyuyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinden annesi, teyzesi ve yeğenleriyle birlikte Keçiören’e gelen Harun Atıcı Keçiören Belediyesinin kendilerine kapılarını açarak sıcak bir aile ortamı sunduğunu dile getirdi. Atıcı, “Ben Kahramanmaraş Dulkadiroğlu`ndan geliyorum. Memleketimizde büyük bir deprem oldu. Şimdi Keçiören’de kalıyoruz. Burada bizimle yakından ilgileniliyor. Çocuklarımızla yakından ilgileniliyor. Çocuklarımıza psikoterapist hizmeti veriliyor. Devletimizden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız, belediye başkanımız sağ olsun hepsine teşekkür ediyoruz. Allah tüm devlet büyüklerimizden razı olsun.” diye konuştu.

İki çocuk annesi 31 yaşındaki Nagehan Engizek ise tüm eksiklerinin Keçiören Belediyesi tarafından karşılandığını söyleyerek, “Kahramanmaraş`tan depremin 4 gününde geldik. Orada çok zor şartlar altında yaşıyorduk. Elektrik, su hiçbir şey yoktu. Şuan yeme, içme, sıcak su gibi her türlü ihtiyacımız Keçiören Belediyesi tarafından karşılanıyor. Hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok`tan Allah razı olsun. Bizlere belediyenin kapılarını açtı. Bizleri açıkta bırakmayan devletimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.