KEÇİÖREN’DE MAKEDONYA RÜZGARI

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin konuğu Makedonya oldu.

Kalaba Kent Meydanında Kırşehir ve Makedonya Kültür Evlerinin açılmasıyla başlayan geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Makedonya Büyükelçisi Zvonko Mucinski, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Adayı Hacı Turan, Lipkovo Belediye Başkanı Erkan Arifi, AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Prof. Dr. Arife Düzgün Polat, Enes Şişman, Kırşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar,  Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Adayı Hacı Turan, mazlum İslam coğrafyası için mutlu bir gelecek dileyerek, “Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Orta Asya bize yabancı değil… Türkiye güçlü ve birlik içinde olursa bu coğrafyada daha da güçleniriz, istikbal ve istiklalimiz için çekim merkezi oluruz.” dedi. Turan’ın “Kandil’e Türk bayrağı dikeceğiz” sözleri ve Afrin’dekiler başta olmak üzere tüm Mehmetçiklerimiz için dua istemesi ise alandan büyük alkış aldı.

Alandakilere jest yaparak Türkçe konuşan Makedonya Büyükelçisi Zvonko Mucinski de 9. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Türkiye’de kendimi ülkemde hissediyorum, bu aramızdaki derin dostluğun sonucudur. Tarihimiz, geleneklerimiz, kültürümüz ve ortak bağlarımızla ve istikrar, güven içinde iş birliğimizin artmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Makedonya ve Kırşehir’e misafir olduklarını ve onların da Keçiören’e misafir olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Makedonya’nın esintilerini Keçiören’e yansıtacak, kardeşliğimizi de pekiştireceğiz. Açtığımız kültür evleri ile hem Kırşehir hem de Makedonya’nın tarihi ve kültürü ile ilgili bilgiler edinebileceksiniz.” dedi.

Ramazan’ın son 10 gününe girildiğini de hatırlatan Ak, “Yaklaşan Kadir Gecesinin kurtuluşumuza vesile olmasını diliyor, Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

09.06.2018