KEÇİÖREN’DE SURİYELİ ÇOCUKLAR YALNIZ DEĞİL

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), çocuklar yararına yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Savaşın Suriyeli çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla onlara yönelik özel bir eğitim programı hazırladı.

Keçiören Belediyesi, savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli mülteci ailelerin yanısıra çocukları da unutmadığını gösterdi. Hazırlanan özel eğitim programı ile savaş ortamında birçok acıya tanıklık eden ve çocukluğun getirdiği güzellikleri yaşamayan Suriyeli çocuklara, kendilerini ifade edebilecekleri güvenli ve sıcak bir ortam sağlanarak hayatlarına bir nebze olsun renk katmak amaçlandı.

ATÖLYELERDE NEŞELİ SAATLER

Heyecanları ve mutlulukları gözlerinden okunan öğrencilerin ilk dersleri ÇODAM ritim müzik atölyesinde verildi. Yaratıcı drama dersinde de keyifli dakikalar yaşayan öğrenciler, iletişimin sadece konuşarak değil bedenlerini kullanarak da çok kolay sağlanabileceğini fark ettiler. Eğitimlerine Ganime Cebeci Kız Kuran Kursu'nda devam eden  Suriyeli çocuklar, 3 ay boyunca ÇODAM’ın ritim müzikten yaratıcı dramaya kadar birbirinden farklı ve renkli atölyelerindeki derslere katılacaklar.

Suriyeli ailelerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Savaş nedeniyle çocukluklarını çocukluk tadında yaşayamayan Suriyeli yavrularımızın acılarını bir nebze olsun unutturabilmek için bu programı uyguladık” dedi. ÇODAM’ın çocukların özgüvenlerini kazanması ve kendilerini geliştirmeleri için kurulduğunu hatırlatan Başkan Ak, “ÇODAM bünyesinde bugüne kadar bu ve benzeri birçok faydalı etkinlik düzenledik. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi ve oynayarak öğrenmesi için bu tarz programları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

11.02.2015