KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Keçiören Belediye Meclisi, örneğine sık rastlanmayan bir kararla İstiklal Marşı okuma yarışına katılamadığı için sürekli üzüldüğü belirtilen Fatma Öztekin isimli minik kızı İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuması için meclis kürsüsüne çıkardı.

İSTİKLAL MARŞI’NI EZBERE OKUDU

Keçiören Belediye Meclisi, Pınarbaşı Mahallesi’ne ilişkin komisyon raporunu görüşmek üzere toplandığı 321’inci birleşimde; insan değerlidir, Keçiörenli değerlidir anlayışıyla gündemine aldığı ‘gündem dışı’ konuyla örnek bir davranışa imza attı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışına katılamayan, bunun üzüntüsünü de sürekli ailesiyle paylaşan Fatma Öztekin, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuması için meclis kürsüsüne davet edildi. Meclisi yöneten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ismini anons etmesiyle kürsüye gelen Fatma Öztekin,  İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu. Öztekin, Keçiören Belediye Meclis üyelerinden ve katılımcı misafirlerden büyük alkış aldı. Oturumu yöneten Başkan Ak, Öztekin’e hediyesini vererek tebrik etti.

“ÇOCUKLAR KONUSUNDA TİTİZ BİR BELEDİYEYİZ”

Başkan Ak, “Milli değerlerimizi koruyan ve yaşatan çocuklarımıza kapımız her zaman açık. İstiklal Marşımızın anlamını ve önemini kavrayan nesiller yetiştikçe ülkemizin sırtı yere gelmeyecektir. Fatma kızımızın İstiklal Marşı okuma yarışmasına katılamadığı için sürekli üzüldüğünü duyduk. Biz de belediyemizin meclis kürsüsünden İstiklal Marşını okuması için fırsat verdik. Geleceğimizi inşa edecek olan çocuklar konusunda oldukça titiz bir belediye olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Çocuklarımızın özgüvenli yetişmesi için Keçiören Belediyesi olarak imkânlarımızı seferber ediyoruz. Fatma’yı İstiklal Marşını ezbere okuduğu için tebrik ediyorum. Okul hayatında da başarılar diliyorum” dedi.

Meclis toplantısının ardından Öztekin ailesiyle sohbet eden Başkan Ak, minik kızın annesini ve babasını da tebrik etti.  Hatıra fotoğrafının ardından meclis toplantısı sona erdi.

09.10.2018