KEÇİÖREN BELEDİYESİ OSMANGAZİ SOSYAL YAŞAM TESİSLERİ

TESİS DETAYI

Keçiören Belediyesine Bağlı olarak açılmış olan Osmangazi Sosyal Yaşam Tesisleri, Mayıs 2013 tarihi itibari ile faaliyete geçmiştir. Tesis bünyesinde 4 birim faaliyet göstermektedir.

HASTA ve HASTA YAKINLARI KONUKEVİ:

Ankara ili ve Ankara merkezi dışından gelip, il sınırlarında yer alan hastanelerde tedavi gören, maddi yoksunluk içinde bulunan, kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarına, ilgili hastaneden uygulanan tedavi sürelerini gösteren belgeyi getirmeleri şartı ile geçici süre ile konaklama olanağı sağlayan kurumumuz 100 yataklı olarak hizmete açılmıştır. Kurumumuza başvuru yapan ve kalmak isteyen hastalar yanlarında sadece bir refakatçi getirebilirler.

Kurumumuzda kalmak isteyen hasta ve hasta yakınları gelmeden önce randevu almak zorundadır. Kurumumuzda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği misafirlerimize ikram edilecektir.

Bölgemize yakın olan hastaneler: Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Keçiören Meslek Hastalıkları Hastanesi ve Sanatoryum Göğüs Hastalıkları Hastaneleridir.

Kurumumuzdan faydalanmak isteyen hasta veya hasta yakınları öncelikli olarak kurumdan telefon aracılığı ilk kayıtlarını yaptırarak randevu almalıdırlar. Yanlarında bulundurmaları gereken evraklar: Hastaneden tedavi göreceği süre ile ilgili olarak imzalı ve onaylı bir belge, var ise bulaşıcı bir hastalığı olmadığına dair sağlık raporu, T.C kimlik fotokopisi ve 2 adet fotoğraf.

Hasta ve hasta yakınları konukevinde kalmak üzere başvuru yapanlarda psikiyatrik rahatsızlığı olan hasta ve hasta yakınları kabul edilmeyecektir.

ÖĞRENCİ KONUK EVİ:

Öğrenci konuk evimiz ülkemiz genelinde öğrenci gruplarını ağırlamak amacıyla kurulmuştur. Ankara dışından üniversiteyi kazanıp gelen öğrencilerin yaşamlarını yeniden kurmak için ilk kez geldikleri bir şehirde duydukları kaygılarını azaltmak, kayıt sırasında ve sonrasında kendilerine yardımcı olmak amacıyla öğrenci ve ailelerine ulaşım ve rehberlik, ayrıca engelli ve ihtiyaç sahiplerine konaklama ve yemek hizmeti sunarak üniversiteli gençlere kapılarını açmıştır. Aynı zamanda konuk evimizde ülke genelinden Ankara’ya spor müsabakaları için gelen öğrenci grupları da ağırlanmaktadır. Kurumumuzda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği misafirlerimize ikram edilmekte, randevu sistemi ile çalışmaktadır.

YARI BAĞIMSIZ YAŞAM EVİ:

Çocuklarımızın büyüdüğünü görmek için, yeni tecrübeler kazanmalarına fırsat vermek gerek. Biz bu fırsatı 18 yaşını geçmiş engelli gençlerimize sunmaya karar verdik.  Onlarla birlikte temel yaşam becerilerini geliştirmek ve yeni deneyimler tatmak istedik. Özel gençlerimiz için “Osmangazi Yarı Bağımsız Yaşam Evi”ni hizmete açtık.

EĞİTİM VE SPOR MERKEZİ:

Osmangazi Eğitim ve Spor Merkezi, kadınlarımıza yönelik faaliyetlerle hizmete açılmıştır. Spor merkezimiz ve Keçiören Müftülüğümüz ile ortaklaşa hazırlanan “Değerler Eğitimi” programı ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Mail adresi: osmangazitesisleri@kecioren.bel.tr

Osmangazi mh. Çingülü sk. No:8 Keçiören/ANKARA