26 Kasım 2023

Keçiören Belediyesi ile Uluslararası Mevlana Vakfı Türk Müziği Korosu ve Ankara Kent Konseyi Anadolu Evliyaları Türk Müziği Topluluğu işbirliğinde hazırlanan “Hz. Mevlana`nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus” programı ilçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada,  “Hz. Mevlana`yı rahmete gidişinin 750. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Mevlana`ya daha çok ihtiyacımız olduğu zamanları ve dönemleri yaşıyoruz. Yani sevgiye ihtiyacımız var. Hoşgörüye ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İslam, öncelikle güzel ahlakı emreder. Dolayısıyla bu güzel ahlakın yayılmasında öncü olan Mevlana Anadolu`ya geliyor sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliği burada yeşertiyor. Acıdır, şuan baktığımızda çok şeylerimizi kaybettik. Maddi hırs, makam hırsı, dünya hırsı, para hırsı… Aileler, sevgiler, arkadaşlıklar birçok değerlerimizi maalesef kaybettik. Hz. Mevlana`yı yaşadıkça daha çok anlayacağız. İnşallah anlayanlardan ve yaşayanlardan olaluruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu büyük komutan, büyük devlet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bizlere ışık olan, rehber olan Hz. Mevlana`yı rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Mevlana’nın 22. kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Dr. Esin Çelebi Bayru’nun katıldığı programda Mevlana’nın ortaya koyduğu değerler anlatıldı. Başkan Altınok katılımcılara teşekkür ederek, programı düzenleyenlere çiçek takdiminde bulundu.