14 Kasım 2019

"Bilgi ve donanımınızla geleceğe yön verecek sizlersiniz" diyerek gençlere olan güvenini her fırsatta dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Başkanım Okulumda” programı kapsamında Keçiören İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gençlerle buluşarak, "Samimi, dürüst olun, çok okuyun, üretin, ölçünüz iyilik ve iyiler olsun, hedefler koyun, hayallerinizi yüksek tutun, inanırsanız başarırsınız, 21.asrı Türklerin asrı yapın, kendinizi iyi yetiştirin" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Okul Müdürü Osman Turgut ile birlikte konferans salonunda öğrencilerle bir araya Başkan Altınok okul girişinde kalabalık bir öğrenci topluluğu tarafından alkış ve tezahüratlarla karşılandı. Program öncesi öğretmenler odasını ziyaret eden Altınok, “Bir talebiniz var mı? Hizmetlerden memnun musunuz?” diye sorarak “Belediyemiz sizlerin emrinde” ifadesini kullandı.

“İNANIRSANIZ BAŞARIRSINIZ”
“Efsane Başkan hoş geldin” tezahüratıyla salona giren Altınok, tecrübelerini anlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Ben Keçiören çocuğuyum. Peş peşe 3 dönem belediye başkanlığı yaptım, seçildiğimde 30 yaşında ve Türkiye’nin en genç belediye başkanları arasındaydım ve aday olduğum partinin oyu 6 bin 800’dü benimle oyu 69 bin 220’ye çıktı, demem o ki inanırsanız başarırsınız. Özgüveniniz yüksek olduğunda ve hedefler koyduğunuzda başaramayacağınız şey yok, ilerde sizler Cumhurbaşkanı, Bakan, milletvekili, öğretmen, doktor, mühendis olacak, bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaksınız. Hedefleriniz yüksek olsun.”

“EN BÜYÜK ZENGİNLİK DÜRÜSTLÜK”
“Dosdoğru olun” ayetini hatırlatarak gençlere tavsiyelerde de bulunan Altınok, “Samimi, dürüst olun, en büyük zenginlik dürüstlüktür, çok okuyun, üretin, ölçünüz iyilik ve iyiler olsun, hedefler koyun, hayallerinizi yüksek tutun, inanırsanız başarırsınız. Milletler, medeniyetler ve dinler tarihini öğrenin. Günde bir saatinizi okumaya ayırın, incinseniz de incitmeyin. Dünyanın en zengin coğrafyasında yaşıyoruz. Bu zenginliklerin kıymetini bilin” dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDEN ÖDÜN YOK
Konuşmasında uyuşturucuya ayrı bir parantez açan Altınok, “Ekonomik savaşların olduğu bu çağda kendinizi uyuşturucu illetinden koruyun, yoksa ülkemizin, kendinizin ve ailenizin geleceğini karartırsınız. Geriye sönmüş bir hayat ve mahvolmuş bir gelecek kalır, emniyetle iş birliği yaparak bu illeti kazıyacağız” diye konuştu.

“TARİHİ CESURLAR YAZAR”
Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazileri rahmet ve minnetle anan Başkan Altınok, milli mücadele dönemine de değinerek, “Türkçe, dünyada konuşulan 5 dilden biri. 12 milyon metrekare coğrafyada konuşuluyor. Bu coğrafyanın lider ülkesi Türkiye’dir. İnşallah değerli fikir adamı İsmail Gaspıralı’nın dediği gibi ‘Dilde, işte, fikirde birliği’ sağlayacağız. Birlik ve beraberlik içinde ayrımcı ve bölücülere izin vermeden bayrağımızı yukarılara taşıyacağız. Korkaklar her gün, yiğitler bir gün ölür ve tarihi de cesurlar yazar” ifadelerini kullandı.

Altınok, Keçiören’in şehirleşmede kat ettiği mesafeyi, model ve örnek bir şehre dönüştüğünü anlattıktan sonra sözlerini “21. asrı medeniyet ve Türklerin asrı yapalım” diyerek noktaladı.

GENÇLERİN YANINDAYIZ MESAJI
Gündem ve belediyenin hizmetleri ile ilgili soruları da cevaplandıran Başkan Altınok, 1994 yılında ezberleri bozarak eğitim alanında ilk hizmet veren belediye olduklarını ve Çankaya bölgesindeki okulların çevre düzenlemesine dahi katkı verdiklerini hatırlatarak,  gençlere okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi noktasında ellerinden geleni yapacakları sözünü de verdi.

Gençlerle özçekim yapan ve okula spor malzemeleri hediye eden Altınok, Avrupa Halter Şampiyonası üçüncüsü Berkant Yiğit’i de tebrik ederek başarılarının devamını diledi.