07 Ekim 2020

BAŞKAN ALTINOK: GEÇMİŞİ GELECEĞE AKTARIYORUZ

Keçiören Belediyesi Estergon Türk Kültür Merkezi’nde bulunan Etnografya Müzesi, Türk tarihinin izlerini yansıtan tarihi eserleri günümüze taşımaya devam ediyor. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Geçmişine sahip çıkmayan devletlerin ve milletlerin geleceği olmaz. Estergon Kalemizde bulunan müzemiz geçmişimizi geleceğe aktardığımız eşsiz güzellikteki eserler topluluğunu içinde barındırıyor.” dedi.

1000’DEN FAZLA TARİHİ ESER BULUNUYOR

Keçiören Belediyesi Estergon Türk Kültür Merkezi içerisinde 1096 eserin yer aldığı Etnografya Müzesi, Türk toplumunun yaşayış biçimini anlatan odaların yanı sıra Türk hamamı, sancak âlemi, çelik zırh, miğfer, kılıç, para mühür, saat kesesi, dokuma halı ve dokuma aletleri gibi yüzlerce esere ev sahipliği yapıyor.

“TARİHİMİZİ VE ÖZÜMÜZÜ ÖĞRETMEMİZ GEREKİYOR”

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise Estergon Türk Kültür Merkezi’nde bulunan müzenin taşıdığı tarihi izleri gelecek nesillere anlatmanın önemli olduğunu anımsattı.

Altınok, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Özellikle tarihimizi anlatan müzelerimize büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın iyi yetişmesi için kültürümüzü ve tarihimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Çocuklarımızı her alanda eğitmeli, özgüveni yüksek, hedefleri olan, geleceğe umutla bakan bir nesil yetiştirmeliyiz. Çünkü devletlerin ve milletlerin geleceği gençleri ve çocuklarıdır. Geçmişini bilen bir nesil yetiştirmek için de tarihimizi ve özümüzü yeni nesillere öğretmemiz gerekiyor. Müzeler de tarihimizi somut eserlerle öğretme hususunda önemli mecralardır.”