21 Şubat 2023

Keçiören Belediyesi bünyesinde görev yapan psikolog ve yaratıcı drama eğitmenleri tarafından depremzede çocuklara yönelik başlatılan psikososyal destek çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Belediyeye bünyesindeki Osmangazi Sosyal Yaşam Merkezi Hasta ve Yakınları Konuk Evi, Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Ali Özdemir Spor Salonu Misafirhanesi’nde konaklayan çocuklara bulundukları tesislerde, evlerde konaklatılan ailelere ise talepleri doğrultusunda Keçiören Belediyesi Aile Terapi Merkezi’nde psikososyal destek hizmeti veriliyor.

Çocuklara yönelik psikososyal destek programının yanı sıra hikâye okuma saati, yaratıcı drama, satranç, abalone ve zekâ oyunlarını içeren çeşitli etkinliklerle afetzedelerin sosyalleşmelerine imkân sağlanıyor. Ayrıca çocuklar için Anıtkabir’e ve Keçiören’de bulunan Deniz Dünyası, Doğal Yaşam Parkı ve Estergon Kalesi’ne geziler düzenleniyor.

Keçiören dışında konaklayan depremzedelerin de Aile Terapi Merkezi’nden destek alabildiğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Depremzede kardeşlerimiz, çiçek ve meleklerimiz için ne yapsak az. Belediyemiz bünyesindeki tesislerimizde konaklayan vatandaşlarımız ve meleklerimiz için psikososyal destek hizmeti veriyoruz. Depremin birey üzerinde bıraktığı tahribatı en aza indirmek ve insanımızı toplumumuza sağlıklı bir şekilde kazandırmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.