13 Ekim 2019

Hayvan sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmeti, teşhis ve tedavi hizmetleriyle açık ara önde olan Keçiören Belediyesi, çocuklarla minik dostları bir araya getirdi. Keçiören Belediye Başkan Turgut Altınok,  “Yaratılanı sev Yaradan’dan ötürü” anlayışıyla hayvan sahiplendirme, koruyucu ve şefkatli olma, sokak hayvanlarına yönelik tasvip edilmesi mümkün olmayan her türlü şiddeti bertaraf etme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Caner Özen Eğitim Kurumları öğrencileri Keçiören Belediyesi’nin Bağlum’daki Geçici Hayvan Barınağını ziyaret ettiler. Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimlerin eşlik ettiği ziyaret esnasında anaokulu ve ilköğretim öğrencileri hem sokak hayvanlarını daha yakından tanımak için bilgi aldı hem de gönüllerince sevdi.

ARTIK YEMEKLER BARINAĞA GİDİYOR

Dünyanın tüm canlılarla birlikte paylaşıldığına vurgu yapan çocuklar, okuldaki artık yemekleri barınağa gönderdiklerini de ifade ederken onlarla bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler. Sokak hayvanlarına karşı herkesten duyarlılık isteyen çocuklar ayrıca Belediyenin belirli noktalarda oluşturduğu beslenme odakları ve öğrencilere dağıttığı mama ve su kabı nedeniyle Başkan Turgut Altınok’a da teşekkür ettiler.

Türkiye’de ilk defa veteriner hizmetlerini ücretsiz olarak verdiklerini ve çevre ilçelerden talep gördüklerini hatırlatan Keçiören Belediye Başkan Turgut Altınok, “Yaratılanı sev Yaradan’dan ötürü” anlayışıyla hayvan sahiplendirme, koruyucu ve şefkatli olma, sokak hayvanlarına yönelik tasvip edilmesi mümkün olmayan her türlü şiddeti bertaraf etme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak için barınak ziyaretleri önemli görüyorum. Sokak hayvanları Allah’ın yarattığı masum ve dilsiz varlıklardır, herkesten de bu duyarlılığı bekliyoruz” diye konuştu.

CAN DOSTLAR SAHİPLENDİRİLİYOR

Sokak hayvanının kuduz aşılarını yapan veteriner hekimler ayrıca kısırlaştırma çalışmalarını hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yürüttükten sonra 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği hayvanları yine doğal ortamlarına bırakıyor. Ayrıca Belediyenin kurumsal web sayfası üzerinden sahiplenmek istiyorum linki ile sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya da kavuşturuyor.