KEDEM’Lİ ÇOCUKLAR ÇANAKKALE VE 15 TEMMUZ DESTANLARINI SAHNELEDİ

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü nedeniyle Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi(KEDEM) tarafından düzenlenen programda öğrenciler hem Çanakkale’de hem de 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında verilen milli mücadelenin destanını sahneye taşıdılar.

Necip Fazıl Sahnesi’nde gerçekleştirilen “Çanakkale ve 15 Temmuz Milli İrade Şehitleri” programını çok sayıda öğrenci ve velinin yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da izledi. “Çanakkale Geçilmez” oratoryosu ile başlayan programda öğrenciler, Çanakkale’de yaşanmış kahramanlıkları türküler eşliğinde sahnelediler. Yine KEDEM’li öğrencilerin sergilediği tiyatro gösterileri izleyenleri duygulandırırken, Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da halkın yazdığı milli irade destanını konu alan bir slayt gösterisi de yapıldı. Slayt gösterisinde 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek ekrana yansıtılırken, öğrenciler “Sizi unutmayacağız” diye bağırdılar. Ardından “Milli iradeye sahip çıkmak için hepimiz buradayız” diyerek sahneye gelen öğrenciler, Türk Bayrağı açarak İstiklal Marşı’nı söylediler.

ÇANAKKALE RUHU 15 TEMMUZ’DA TEKRAR CANLANDI

KEDEM’li öğrencileri sundukları başarılı gösteriden ötürü tebrik eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Gurur duydum ve çok duygulandım. Allah hepinizden razı olsun. Tüm öğrencilerimize ve emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Çocuklarımız Çanakkale’de 102 yıl önce yaşanan ruhu çok güzel canlandırdılar. O ruhun ölmediğini ve 15 Temmuz’da nasıl tekrar canlandığını bizlere çok güzel gösterdiler. Cenab-ı Allah birlik ve beraberlik içerisinde, vatan millet sevgisi olan nesiller yetişmeyi nasip etsin” dedi.

“Gençlik nereye gidiyor?” sorusunun sorulduğu bir dönemde gençlerin, babaları ve dedeleri ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimine karşı en ön saflarda mücadele ederek memlekete sahip çıktıklarını ve geleceğimizin emin ellerde olduğunu herkese gösterdiklerini belirten Başkan Ak, “Böyle bir nesil oldukça bu milletin sırtı yere gelmez. ‘Osmanlı bitti’ denildiği bir zamanda Çanakkale Zaferi iman gücünün neler başardığını gösteren bir yerdir. Oraya gittiğiniz zaman Halep’ten, Üsküp’ten, Bosna’dan, Kırım’dan, 81 vilayetin tamamından şehitlerimizin olduğunu görürsünüz. Bu ruh bizim mayamızda var. Var olan bu ruhu çocuklarımız sahnede bize bir kez daha gösterdiler” diye konuştu. Mustafa Ak daha sonra sahnedeki bütün çocukları tek tek öperek tebrik etti ve kitap hediye etti. Program toplu hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

17.03.2017