28 Agus 2023

Keçiören Belediyesi tarafından tarımsal üretimi teşvik etmek ve ata tohumunu yaygınlaştırmak için kurulan yaz bostanından mahsuller toplanmaya devam ediyor. İlçedeki Bağlum’da 20 dönümlük alana kurulan bostanda fasulye, barbunya, bamya, kabak, salatalık, biber, tere, semizotu, roka, yeşil soğan, dereotu, marul, nane ve fesleğen yetiştiriliyor.

2019’da yeniden göreve geldiklerinde ata tohumun çoğaltılması ve yaygınlaştırılması için Keçiören’deki köyleri pilot bölge olarak seçtiklerini ve üretim çalışmalarının başarıyla devam ettiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “2019’da Keçiören’de tarımsal üretimi geliştirmek için pilot uygulamalara başladık. Çiftçilerimize ata tohumunu geliştirmeleri noktasına eğitimler verdik. Seramızda ata tohumundan fideleri çoğaltarak çiftçilerimize verdik. Ücretsiz fide ve tohum desteğiyle birlikte çiftçilerimiz üretime başladı. Köylülerimize ürettikleri ürünlerini satabilecekleri üç köylü pazarı kurduk. Böylece hem üretimi hem de mahsullerin satışını teşvik ettik. Örnek olması açısında belediyemize ait 20 dönümlük bir alana da bostan kurduk. Ata tohumunu yeşerttiğimiz bostanımız örnek üretim noktası olarak bir laboratuvar niteliğine sahip. Tarımsal üretimin püf noktaları konusunda ilgili vatandaşlarımıza destek vermeye hazırız.” dedi.