18 Eylül 2023

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Kanuni Mahallesine inşa edilen yeni nesil semt pazarının açılışı Ali Yaprak konseriyle gerçekleştirildi. Açılışı vatandaşlarla birlikte yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok burada yaptığı konuşmada, “Ankara’da hizmetler çok yavaş, Başkent’e ok gibi hızlı bir başkan lazım. Şayet görev bize tevdi edilirse partili partisiz tüm Keçiörenlilerden tam destek bekliyoruz.” dedi.

Altınok, Keçiören’de 1994’ten itibaren uygulanan pazarcılık sistemini Türkiye’de birçok belediyenin örnek aldığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kışın ısıtmalı yazın soğutmalı yeni nesil semt pazarımız Kanuni Mahallemize buraya komşu olan tüm mahallelerimize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Pazarcı dostu başkan denince ilk akla gelen isim Altınok’tur. Türkiye`deki pazar esnafını düşünen kimdir diye sorsalar, Keçiören Belediyesi ve Altınok denecektir. Kışın üşümeyeceğiniz yazın terlemeyeceğiniz bir sisteme sahip yeni nesil semt pazarımızı açtık. Böylece pazar esnafımızı ve vatandaşlarımızı kışın soğuktan yazın sıcaktan kurtardık. Sabahın beşinde altısında sebze haline giden ve soğukta bu zorluğu çeken esnafımıza önemli bir hizmeti sunmuş olduk. Türkiye`de ilktir Keçiören’deki ısıtmalı ve soğutmalı pazarlar. Ankara`da başka yerde var mı bilmiyorum. Varsa da bizden sonra yapmışlardır, bundan da memnuniyet duyarız. Semt pazarları hayatımızda ve ev ekonomimizde önemli bir yere sahip. Pazar esnafımızdan isteğimiz güler yüz göstermeleri. Müşteri veli nimettir. Güleryüz sadaka-i cariyedir. Keçiören pazarları Ankara`daki en ucuz pazarlardır. Kaliteli ürün getiriyoruz. Yani çürük çarık zaten yasak. AVM`lerde fiyatlar çok yüksek. Gidip AVM`ye, şöyle bir sebze meyve fiyatlarına baktığımda pazarlarımızdan iki üç misli yüksek fiyattan satış yapılıyor. Yeni semt pazarımızın Keçiören’imize ve Ankara’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek semt pazarı hizmete açıldı. Açılışın ardından sanatçı Ali Yaprak sahne alarak mahalle sakinlerine coşkulu bir akşam yaşattı.

Açılışa AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve MHP Keçiören İlçe Başkanı Metin Bayrakçı da katıldı.