MOBİL ZABITA İLE HIZLI DENETİM

Teknolojiyi yakından takip eden Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü "Mobil Zabıta" uygulamasıyla denetim işlemlerini çok daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştiriyor.

Aralık sonu başlayan uygulama ile zabıta ekipleri tablet PC'lerden denetim, kimlik, adres, ruhsat ve vergi bilgileri sorgulaması, pazar denetimleri için pazar yeri, pazarcı esnafı bilgilerinin sorgulaması anlık yapılabiliyor.

Ayrıca uygulama denetim yapılan yerin konum bilgisini saklıyor ve bunun sayesinde harita üzerinde denetim ve kontrolleri yapılan yerlerin istatistiği çıkarılabiliyor. Uygulama; denetim esnasında fotoğraf çekilmesine, saklanmasına ve merkeze gönderilmesine de imkan sağlıyor. İçerisinde bulunan SİM kart sayesinde yapılan denetimler online olarak yapılıyor ve güncel oluyor.

Uygulama ile şu ana kadar yaklaşık 550 iş yeri, 660 pazarcı denetimi gerçekleştirilirken; denetim yapılacak yer ya da şikâyete konu yer hakkında önceki yapılan işlemler hakkında bilgi sahibi de olunabiliyor.

Türkiye’de yazılımı kendi iç birimi tarafından yapılan tek tablet olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak," Teknolojiyi yakından takip eden ve hizmet kalitesinin artırılması noktasında teknolojiyi kullanan bir belediyeyiz. Bilgi İşlem Müdürlüğümüzün geliştirdiği bu yazılımla, denetimleri çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirirken, zaman kaybının da önüne geçiyoruz. Ayrıca veri arşivi de oluşuyor." ifadelerini kullandı.

14.02.2018