06 Haz 2023

Keçiören Belediyesi ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, her yıl 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Keçiören Kalaba Kent Meydanı’nda etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, ABB Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Türk, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Etkinliğin açılışında katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bugün Keçiören Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Keçiören Belediyemiz tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme programımızın herkese faydalı olacağını düşünüyorum. Okumanı ve öğrenmenin yaşı yok. Peygamber Efendimiz (sav), ‘Beşikten mezara kadar ilim’ diyor. ‘İlim içinde de olsa alınız’deniyor. Hz. Ali (ra) da ‘bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyor. Rabbimin ilk emri de ‘oku’, yani ‘ikra’dır. Allah`ın adıyla oku. Cumhuriyetimiz kuruluyor Atatürk diyor ki, “Şuan en büyük savaş başlıyor, o da cehaletle savaştır` diyor. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur.” dedi.

Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve Keçiören Belediyesi meslek edindirme kurslarımız çok güzel eser ve hizmetlere imza atıyor. Burada sanatımız, el sanatlarımız, kültürümüz bizi biz yapan değerlerimiz yaşatılıyor. Biz de her alanda vatandaşımıza nasıl yararlı oluruz, üretime ve aile ekonomisine nasıl katkı sağlarız diyerek projelerimizi hayata geçiriyoruz. Herkes üniversiteden mezun oluyor ve kamuda iş bulacağım diyor. Böyle bir şey yok. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Her ev bir fabrika olmalı. Çin’in bir buçuk milyar nüfusu var. Orada her ev bir fabrika her köy bir fabrika… Herkesin bir şey üretmesi lazım. Herkesin bir alanda veya birçok alanda kendini geliştirmesi lazım. Öğrenmenin yaşı yok. Cehaletin de sınırı yok. Buradaki güzel eserlerin ortaya çıkmasına vesile olan, emek veren, gönül veren değerli hocalarımıza herkese teşekkür ediyorum.”

Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, organizasyonun düzenlenmesinde emek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Keçiören Belediyesine teşekkür etti. Akçay, programda yer alan tüm öğrencilere başarılar diledi.

“7’den 70’e Keçiören Öğreniyor” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte resim yarışması ve atölye çalışmaları yapıldı. Keçiören Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından kurulan stantlarda kursiyerlerin yaptığı çalışmalar sergilendi. Programda ilkokuldan liseye kadar birçok öğrenci grubu konserlerle ve halk oyunları gösterileriyle eğlence dolu bir gün yaşadı.