OBEZİTEYE KARŞI HORONLA ZUMBA BİRLEŞTİ

Keçiören Belediyesi,  Erasmus Plus "Let's Move! Sport Against Obesity"  projesi kapsamında İtalya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, Polonya, Romanya'dan gelen gençleri misafir etti.

36 gencin katıldığı Avrupa Birliği projesinin amacı obeziteye karşı sporun önemi ve sağlıklı yaşam konusunda toplumda farkındalık oluşturmak olarak belirlenirken, sportif aktiviteler ve nonformal eğitim metotları da gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 07 -15 Mayıs tarihleri arasında birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.  Bu sayede Ankara'yı gezme imkanı yakalayan gençler Anıtkabir, Eymir Gölü, Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü'nde bol bol fotoğraf çektirirken, Keçiören'in vizyon Projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisini gezmeyi ve teleferiğe binmeyi de ihmal etmediler.

MİLLİ HALTERCİ İLE SÖYLEŞİ

Dünya halter şampiyonu Halil Mutlu'yla Let's Move! Sport Against Obesity Programı kapsamında sohbet etme imkanı yakalayan gençler, Mutlu'nun  tecrübelerinden faydalanarak tavsiyelerini de dinlediler.

Proje kapsamında sağlıklı beslenme ve obezite, çeşitli sportif aktiviteler, Eymir Gölü'nde ve Kartalkaya'da doğa yürüyüşleri, yüzme, bowling, video çekimleri, Keçiören Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimi'nden Uzman Doktor eşliğinde katılımcıların vücut kitle indeks ölçümleri ile obezite risklerinin tespiti,  Avrupa Gıda Güvenliği Türkiye sorumlusu, Gıda Mühendisi Nurseren Budak tarafından obeziteye neden olan besinler, gıda güvenliği ve etiket okuma konularında bilgilendirici seminer gibi birbirinden eğitici çalışmalar gerçekleştirildi.

Keçiören Belediyesi önünde Avrupa'dan gelen gençlerin hazırladığı Let’s Move Big Show- HORON ZUMBA”  gösterisi ise büyük ilgi gördü, vatandaşlar da kendilerini müziği ritmine kaptırarak gençlere eşlik ettiler.

Katılımcı ülkelerin kültürlerini tanıtan gece ile program sona erdi.

15.05.2017