OKULLAR LİGİNDE KUPA SEVİNCİ

Okul çağındaki çocukların spor yapma alışkanlığı kazanması ve profesyonel sporcuların yetişmesi amacıyla Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğinde her yıl düzenlenen "Okullar Ligi"nde dereceye girenler kupalarına kavuştu.

Taha Akgül Spor Salonunda bu yıl 5'incisi düzenlenen "Okullar Ligi Kupa Töreni"ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Milli Eğitim Bakanlığı Bürokratları, öğretmenler, antrenörler, veliler ve çocuklar katıldı.

Futbol, basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi ve sokak oyunları kategorilerinde ilk ve ortaokullardan 2 bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen ve Keçiören’deki 36 okuldan 80 takımın yarıştığı müsabakalarda, dereceye girenlere kupa ve madalyaları protokol tarafından verildi.

TAKIM RUHUYLA BAŞARI DA GELİYOR

Okullar Ligine katılan her okula spor malzemesi yardımı yaptıklarını dile getiren Başkan Ak, çocukların kupa ve madalya sevincine ortak olurken, "Hepiniz ayrı ayrı bizim için değerlisiniz ve gönlümüzün birincilerisiniz. Birinci olmak önemlidir, ama takım halinde turnuvaya katılmak daha da önemlidir. Keçiören'den dünya çapında yıldızlar çıksın ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etsinler istiyoruz. Bu da sizlerin hedefi olsun. İçerisinde bulunduğunuz Keçiören'in en büyük spor salonu Taha Akgül Spor Salonu dahil olmak üzere bütün bu tesisleri sizin için yapıyoruz. Belki aranızdan tıpkı bu salona adını veren milli sporcumuz Taha Akgül gibi olimpiyat şampiyonları çıkacak. Keçiören'de birçok açık ve kapalı spor alanı mevcut... Sporu alışkanlık haline getirin, yeteneğiniz doğrultusunda da profesyonelleşin." diye konuştu.

Müsabakalarda yarışan bütün sporcuları tek tek tebrik eden Mustafa Ak, “Her birinize madalya çok yakıştı. Gelecekte de eğitiminizle ve sporla alakalı sizlerden nice başarılar bekliyoruz." dedi.

Tören toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

08.05.2018