ÖZBEKİSTAN İLE TECRÜBE PAYLAŞIMI

Özbekistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mubin Mirzaev, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamhadjaev ve 15 eyalet vali yardımcısı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret ederek yerel yönetimlerin işleyişi ile ilgili bilgi aldı.

Başkan Ak'ın makam odasında sıcak ve samimi bir havada geçen görüşmede Özbekistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mubin Mirzaev Türkiye'deki siyasilerle ve yerel yöneticilerle vatandaşın diyaloglarını yerinde görerek sorunların çözümü noktasında tecrübe paylaşımında bulunmak istediklerini belirtti. Mirzaev, "Vatandaşlarımızla iletişim bizim için de önemli olmaya başladı. Bu anlamda hem yerel yönetimlerin refah seviyesini, halkla ilişkilerini hem de yatırım ve bütçe dengesini yerinde görmek ve deneyimlerinizden faydalanmak istedik." dedi.

Kardeş belediyeler ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği aracılığıyla tecrübe paylaşımı ve istişarelerde bulunduklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, "26 devletten üyeler tecrübelerini aktararak ülkeler arası iş birliğine katkı sunuyorlar. Özbekistan'dan da belediyeler inşallah bu birliğin üyesi olurlar." diye konuştu.

Özbekistan'ın bölgenin lideri konumunda olduğuna vurgu yapan ve tarihi önemine dikkat çeken Ak, "Bizler Özbekistan'ın tecrübelerinden faydalanacağız, onlara da kendi tecrübelerimizi aktaracağız. birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var." ifadelerini kullandı.

Başkan Ak'a tablo ve Özbekistan'ın tarihi ile ilgili kitap hediye eden heyete, yerel yönetimlerin gelir kalemleri, bütçe, yatırımlar ile Belediye Meclisinin yetkileri hakkında bilgi de verildi. Başkan Ak da ikili ilişkilerin en üst seviyeye taşınmasında gösterdikleri katkı için Özbekistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mubin Mirzaev'e plaket takdim etti.

Doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Keçiören'in ilk mesire alanı Kartaltepe Kent Ormanı, Çanakkale Anıtı ve Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesini de gezen heyet çalışmalarla ilgili de bilgi aldı.  Emir Timur Parkını ziyaret eden heyet oradaki anıta da çiçek bıraktı.

04.04.2018