• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

ŞEHİT POLİSİN ADI KEÇİÖREN’DE MEZUN OLDUĞU LİSEYE VERİLDİ

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında F-16 savaş uçaklarından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne atılan bomba sonucu şehit olan polis memuru Köksal Kaşaltı’nın adı Keçiören’de mezun olduğu Aktepe Lisesi’ne verildi. Okulda Şehit Köksal Kaşaltı için oluşturulan özel köşenin açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.

Yeni adı Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi olan okulda düzenlenen programda Başkan Ak’ın yanı sıra, şehidin ailesi, Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören İlçe Emniyet Müdürü Şerafettin Demir, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da hazır bulundu. Şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Şehit Köksal Kaşaltı’nın eşi Şerife Kaşaltı, “Şehidimin isminin bu okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öyle bir ölmeli ki insan geride bıraktığı eşi ve çocuğu başı dik gezmeli” dedi.

BİR POLİS SEVDİYSEN ONSUZ KALMAYI DA SEVERSİN

Duygu yüklü konuşmasında şehit eşine duyduğu özlemi dile getiren Kaşaltı, “Bir polisi sevmişsen bir ömür onsuz kalmayı da seversin. Resimlere, ondan kalan anılara, evlada sarılmaktır polisi sevmek. Ben polis seviyordum şimdi de şehit polis seviyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Mustafa Ak ise, şehit polise Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyerek, “Onun okul arkadaşları ve ülkemiz dimdik ayakta, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı. Burada bulunan gençlerimizin hepsi Köksal Kaşaltı gibi vatan için canlarını feda etmeye hazır” dedi. 15 Temmuz’un demokrasimiz için yüz karası olduğu, ama aynı zamanda milli şuurun, dirilişin ve Çanakkale ruhunun da şahlandığı gece olarak tarihe geçtiğini belirten Başkan Ak, “O gece en gencinden en yaşlısına kadar bütün halkımız sokağa çıktı. Keçiören’de bu şahlanışın içerisinde üzerine düşeni yaptı. Keçiören’de herhangi bir çatışma olmamasına rağmen en fazla şehit ve gazi veren ilçe oldu.  İnşallah böyle bir olayı bir daha yaşamayız, ama yaşarsak en sert tepkiyi yine veririz. Vatanı için şehit düşen Köksallar bitmedi, bitmeyecek” mesajını verdi.

DAHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLARIN OLACAKTIR

Mahmut Karaaslan da, Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’ndan “Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır” cümlelerini alıntı yaparak, “15 Temmuz gecesi o hainler uçaklarla ve tanklara karşımıza dikildiler. Şehitlerimizin, milletimizin imanı ve yürekleri karşısında küçük duruma düştüler. Zaferler ödenen bedellerle daha da parlaklaşır. Şehidim Köksal da vatanın birliği için kanını dökerek birliğimizi daha da pekiştirdi. Sizler de şehidimle aynı okulu paylaşıyorsunuz” diye konuştu.

Kaymakam Bulut ise, çok anlamlı bir tören için bir araya geldiklerini söyleyerek, “Bütün şehitlerimiz kalbimizde yaşıyor. Öğrencilerimiz ve gençlerimiz o günü hiç unutmadılar, hiç unutmayacaklar. Ülkemizin, bayrağımızın, cumhuriyetimizin, demokrasimizin öneminin farkındalar” dedi.

Konuşmaların ardından protokol heyeti dualar eşliğinde kurdele keserek Şehit Köksal Kaşaltı Köşesi’nin açılışını yaptı.

13.04.2017