• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

SOSYAL YARDIMLAŞMA KAMPÜSÜ

PROJE DETAYI

Yerel idarelerin var olmasının temel sebebi sosyal belediyecilik anlayışının ürünü olan sosyal yardımlaşma kampüsü ve yaşlılar evi projesi çerçevesinde, çeşitli fonksiyonlar bir arada toplanmıştır.
Proje içe dönük avlulu yapısı, alçak, lineer mimari çizgileri ve birbiri içerisinden akan mekanları ile tam bir yardım kompleksidir. Yapının toplam inşaat alanı 8500m² dir. Yapı 1 bodrum, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşmaktadır.

Bodrum katta, depo servis alanları ve 1000m² lik sosyal market bulunmaktadır. Sosyal market; bağışlanan elektronik, mobilya, giyim gibi toplanan yardımları  gerekiyorsa bakım, onarım, temizlik gibi işlemlerden geçirip, ihtiyaç sahiplerinin hizmetine  sunmak için tasarlanmıştır.
Yapının idari bölümü kütleden ayrılmış, diğer kısımlar ise fonksiyonlarına ve eylem analizine göre kendi içerisinde ilişkili olarak dağıtılmıştır.  Buna bağlı olarak zemin katta, kısa süreli engelli bakım ve aile destek merkezi, engelliler için hobi odaları ve atölyeler, okuma ve internet salonları ve bahçe ile entegre edilmiş oyun salonları bulunmaktadır.
Birinci katta ise  yaşlı bakım evi, kısa süreli yaşlı bakım ve aile destek merkezi, ikinci katta ise çok amaçlı salon, fuaye, gençlere ve bayanlara yönelik paylaşım ve gönüllü çalışma merkezi tasarlanmıştır. Tasarlanan sosyal yardımlaşma kampüsü ve yaşlılar evi projesi, yaşlılarımızı, engellilerimiz ve ihtiyaç sahiplerini sosyal yaşama daha güçlü bağlar ile bağlayacaktır.